Илон Мъск: Изкуственият интелект е опасен

Елън Мъск развива авангардни технологии, но се опасява от изкуствения интелект

Илон Мъск развива авангардни технологии, но се опасява от изкуствения интелект

Известният предприемач Илон Мъск предупреди, че системите за изкуствен интелект крият заплаха за човечеството. В своя блог той препоръчва да прочетем книгата „Суперинтелект” от философа Ник Бостром, който е известен с теориите си за симулирания свят.

Основателят на Tesla и SpaceX казва, че трябва да бъдем много внимателни с изкуствения интелект, защото теоретично подобни системи могат да се окажат опасно „ядрено оръжие”.

Все пак Илон Мъск не смята, че човечеството трябва да загърби напълно изкуствения интелект. Подобни разработки се ползват от самите компании на Мъск, които налагат перспективни технологии за генериране на енергия от слънцето и електрически коли.

Така например, Илон Мъск мечтае за колонизиране на Марс. Той се надява, че след 10-12 години на Червената планета за първи път ще бъдат изпратени хора. „Мисля, че това е напълно възможно. Приоритетна задача в дългосрочна перспектива е създаването на самодостатъчен град на Марс”, заяви шефът на SpaceX.

Наскоро друга негова компания, Tesla, подписа договор с японската корпорация Panasonic за изграждане на т.нар. „гигафабрика” за производство на литиево-йонни батерии. Предприятието ще започне дейност пред 2017 г., като постепенно ще увеличава обема на производство и към 2020 г. ще доставя батерии за 500 000 електромобила годишно.

Коментари по темата: „Илон Мъск: Изкуственият интелект е опасен”

добавете коментар...

  1. Бат Илия

    Както се вижда и лудоста е не по-малко опасна.

  2. Anonymous

    Реторичен парадокс изкуствен интелект???Копие на цветя можем да категоризираме като изкуствени но интелект като изкуствен та това е информация световно информационно поле информацията сменя приемника си а първоприемника е човешкият мозък н.т.п е моста който транспортира интелекта в друг приемник компютър машина робот границата между съвремената наука и БОГ е ефирна морал контрол на интелекта духовен и душевен ефир,тъмната сила сатана ……………

Коментар