Овергаз назначи Сергей Андреев за ИТ директор

Сергей Андреев е сертифициран експерт по Business Intelligence в Рединг

Сергей Андреев е сертифициран експерт по Business Intelligence в Рединг

Сергей Андреев е новият директор „Информационни технологии” в Овергаз. Като ръководител на едно от най-важните звена в структурата на газовата компания, той ще отговаря за стратегическото и оперативно управление на фирмата, внедряването на иновитивни ИТ решения и подобряването ефективността на вече съществуващите платформи.

Андреев има 10-годишен опит в сферата на информационните технологии и познава добре работата в Овергаз и особеностите на енергийния сектор. Започва професионалното си развитие в компанията през 2004 година и впоследствие управлява редица ИТ проекти, вкл. разработка и внедрява на специализирани за дружествата софтуери, системи за управление на бизнеса и качеството. Андреев участва в разработката и на корпоративната интегрирана информационна система (КИИС), системите SAP, GIS и ERP в Овергаз.

През 2010 година поема управлението на аналитичните екипи и ИТ проектите в Методия АД, а три години по-късно става вицепрезидент и член на борда на директорите в технологичната компания. Управлява екипи по внедряването на ERP системата и в други български и чуждестранни компании. Консултант е по проекти в Оперативна програма „Европейски политики и сътрудничество” към Община Пловдив. Под негово ръководство е реализиран и проектът за Електронна община на Пловдив.

Сергей Андреев е сертифициран експерт по Business Intelligence в Рединг, Великобритания, и по Openbravo ERP v.3.0. Притежава магистърска степен по компютърни технологии и приложно програмиране от Техническия университет, София, както и магистърска степен по технология на нефта и газа от Химикотехнологичния и металургичен университет в столицата. Преподава икономика и управление на газови компании в Минно-геоложкия университет в София.

Коментари по темата: „Овергаз назначи Сергей Андреев за ИТ директор”

добавете коментар...

  1. HITEV

    Серго е отличен специалист и рьководител,желая успех.

  2. Тринити

    Страхотен човек, невероятен началник и себераздаваща се личност.
    Внедрените под неговото вещо ръководство системи са изключително надеждни. Единствено по-успешни са десетките реализации на ERP системи, базирани на Odoo (a.k.a OpenERP).
    “ERP системата” – коя (трети абзац, второ изречение) – Овергаз прес офис, риъли – не го прочетохте за грешки?
    Нито дума за невероятния проект за e-government на община Пловдив, който скоро ще “избухне”?

Коментар