Android L ще поддържа няколко акаунта на смартфон

Android L ще зарадва потребителите на смартфони по-късно тази година

Android L ще зарадва потребителите на смартфони по-късно тази година с поддръжка на няколко акаунта на едно устройство

Едно отдавнашно желание на притежателите на Android смартфони е на път да се сбъдне. Google ще добави в следващата версия на мобилната ОС, известна като Androod L, поддръжка на няколко акаунта на едно и също устройство.

Android L се очаква да излезе по-късно тази година, но в интернет вече изтече информация от разработчика, че дългоочаканата функция е вградена в мобилната платформа.

Към момента Google предлага поддръжка на няколко акаунта само за потребителите на Android таблети, отбелязва Android Police. Тази функционалност бе въведена с версия Android 4.2, но притежателите на Android смартфони все още са лишени от нея.

Новата характеристика ще позволи по-удобно използване на един и същ смартфон от цялото семейство, тъй като всеки негов член ще може да задава свой собствен акаунт, според предпочитанията си.

Корпоративните потребители също ще извлекат полза – те ще могат да настройват на смартфоните си акаунти съответно за служебна и лична употреба. Подобна възможност е напълно в крак с тенденцията BYOD, т.е. ползване на личните устройства за служебни цели.

Коментари по темата: „Android L ще поддържа няколко акаунта на смартфон”

добавете коментар...

  1. Борис

    Едва ли много хора ще го полват.

Коментар