Google ще дава предимство на сайтовете с HTTPS

Сайтовете, подсигурени с HTTPS, ще се позиционират по-добре в търсачката

Сайтовете, подсигурени с HTTPS, ще се позиционират по-добре в резултатите от търсене в Google

Google прави още една решителна стъпка към повишаване на сигурността в интернет. След като  въведе HTTPS като опция по подразбиране за услугите и кодирането в сървърите си, интернет гигантът реши да дава приоритет в резултатите от търсене и на сайтове, които използват HTTPS.

Това означава, че когато търсите в интернет, най-вероятно ще видите на челно място сайтове, подсигурени с HTTPS, съобщават от екипа Webmaster Trends Analysts. Интернет компанията вече е провела тестове в търсещата машина, които при генериране на резултат отчитат дали даден уеб сайт ползва или не кодирана връзка, наред с другите показатели за ранга на сайта.

На този етап наличието на HTTPS има малка тежест, в сравнение с критерии като качество на съдържанието. Google ще даде време на уебмастърите да превключат своите сайтове от HTTP към HTTPS и постепенно ще отдава все по-голямо значение на кодирането.

От друга страна, не всички сайтове се нуждаят от HTTPS, тъй като не обработват персонални данни. Но така или иначе и те ще трябва да бъдат приведени към новите критерии на търсещата машина, за да не загубят позициониране.

Коментари по темата: „Google ще дава предимство на сайтовете с HTTPS”

добавете коментар...

  1. Иво Каринджеров

    Това видео е полезно, за да преминете към HTTPS без да си скапете оптимизацията: “http://www.cloxy.com/blog/https-only/”

Коментар