Старите IE браузъри без поддръжка от януари 2016

След изтичане на срока за поддръжка Microsoft няма да пуска обновления на сигурността и кръпки за по-стари версии на Internet Explorer

След изтичане на срока за поддръжка Microsoft няма да пуска обновления на сигурността за по-стари версии на IE

Microsoft обяви наскоро, че ще прекрати поддръжката на старите версии на браузъра Internet Explorer, за да стимулира потребителите да преминат към по-актуални версии на софтуера си. Това е сигнал към всички да обновят версията на браузъра си до най-актуалната за съответната операционна система.

Така например, работещите с Windows Vista Service Pack 2 трябва да преминат на Internet Explorer 9, а тези с Windows 7 и Windows 8.1 – към Internet Explorer 11, пише softpedia.com. Поддръжката на старите версии на Internet Explorer ще приключи на 12 януари 2016 г., което означава, че към момента няма място за паника и спешни обновления.

За големите компании обаче преминаването към по-нови версии на софтуера е сериозно предизвикателство, тъй като фирмените приложения често са специално написани за работа с конкретна версия на Internet Explorer. Добрата новина е, че Microsoft е подготвила инструменти и ресурси, с помощта на които корпоративните потребители могат по-лесно да извършат обновлението.

Ето и списък на версиите на IE, които потребителите трябва да имат инсталирани на компютрите си към януари 2016 г. в зависимост от операционната система:

  • Windows Vista SP2 – Internet Explorer 9
  • Windows Server 2008 SP2 – Internet Explorer 9
  • Windows 7 SP1 – Internet Explorer 11
  • Windows Server 2008 R2 SP1 – Internet Explorer 11
  • Windows 8.1 – Internet Explorer 11
  • Windows Server 2012 – Internet Explorer 10
  • Windows Server 2012 R2 – Internet Explorer 11

След изтичане на срока за поддръжка Microsoft няма да пуска обновления на сигурността и кръпки за по-стари версии на Internet Explorer. Това е сериозно предупреждение за потребителите, тъй като крие риск за сигурността на компютрите им.

Коментари по темата: „Старите IE браузъри без поддръжка от януари 2016”

добавете коментар...

  1. Мдааа

    То пък щото със най новите версии на IE си много защитен… Пробит като решето си е браузъра независимо дали е нова или стара версия.

Коментар