Runbo Q5 – брониран смартфон без конкуренция

Runbo Q5 е мечтаният смартфон за всички, които търсят безкомпромисно устройство по отношение на надеждност и здравина

Runbo Q5 е мечтаният смартфон за всички, които търсят безкомпромисно устройство по отношение на надеждност и здравина

Runbo Q5 е новият хит при бронираните телефони. Наред с безкомпромисните здравина и надеждност, присъщи на марката, Q5 идва с всички останали характеристики на устройствата от висок клас – четириядрен процесор, качествена камера, сензорен дисплей с висока резолюция…

Трудно е да се намерят конкуренти на Runbo Q5 сред останалите марки на пазара. Принципно, устройствата, които издържат на удари, вода и прах, са изпълнени като обикновени телефони, а не като смартфони под управление на Android, какъвто е Q5.

Засега са известни само два сензорни модела с подобни на Runbo функции – това са Rivotek 550 и RugGear 960 Apex, но те отстъпват значително по технически параметри на Q5. Добрата новина за потребителите в България е, че екстремният Runbo Q5 вече е достъпен за покупки от онлайн магазина Smartshop.bg.

Несъмнено, Runbo Q5 е мечтаният смартфон за всички, които търсят безкомпромисно устройство по отношение на надеждност и здравина. Този модел е защитен от проникване на прах според изискванията на стандарта IP67, издържа потапяне във вода на дълбочина до 1 метър в продължение на 30 минути, а благодарение на качествените материали и прецизна сглобка остава работоспособен и при падане върху бетонна плоча.

Runbo Q5 е защитен от проникване на прах, издържа потапяне във вода и падане върху бетонна плоча

Runbo Q5 е защитен от проникване на прах, издържа потапяне във вода и падане върху бетонна плоча

Runbo Q5 стъпва на мощен четириядрен процесор MT6589 с работна честота 1,5GHz за всяко ядро, допълнен от 2GB оперативна памет и 32GB вградена флаш памет, разширяема с microSD карти. Моделът има 4,5-инчов IPS екран с HD резолюция 1280×720 пиксела и 16 милиона цвята – характеристики, които гарантират високо качество на изображението.

Повечето смартфони са оборудвани с две камери – основна, разположена на гърба на устройството, и предна за видеоразговори и селфита. Това важи и за Q5, но приликата свършва дотук. Бронираният смартфон на Runbo е уникален с двете си 13-мегапикселови камери, за разлика от останалите умни устройства, при които предната камера е с по-ниска резолюция. Притежателите на Q5 ще могат да правят висококачествени снимки и HD клипчета и с предната камера, така че селфитата ще бъдат много по-атрактивни.

Runbo Q5 стъпва на мощен четириядрен процесор MT6589 с работна честота 1,5GHz за всяко ядро

Runbo Q5 стъпва на мощен четириядрен процесор MT6589 с работна честота 1,5GHz за всяко ядро

Runbo Q5 се отличава и с вграден радио модул (уоки-токи), който работи в диапазона 400-470 MHz и има обхват до 10 километра. По този начин смартфонът може да се използва като радиостанция в райони без покритие на мобилни мрежи.

Батерията също е на ниво – литиево-полимерна, с капацитет от 4200 mAh, в резултат на което се удължава значително времето за автономна работа. В режим стендбай смартфонът издържа до 200 часа, по информация от производителя.

Runbo Q5 е оборудван с безжични модули Wi-Fi и Bluetooth, GPS приемник и порт Micro USB 2.0, може да работи с две сим карти и поддържа технологии за данни GPRS, EDGE, HSDPA и HSUPA.

Бронираният смартфон Runbo Q5 се продава у нас от Smartshop.bg на цена 1099 лв. с предварително инсталирана операционна система Android 4.2 JellyBean и интерфейс на десетки езици, вкл. български.

Коментари по темата: „Runbo Q5 – брониран смартфон без конкуренция”

добавете коментар...

  1. runbo - ruse

    Здравейте . Мобилният телефон runbo Q5 го имам от година и половина. Абсолютно непоколебимо “железен” телефон е. Не “кърти мивки” , кърти чушми. Супер е здрав , технологично в момента има смарт телефони които го превъзхождат. Но аз съм доволен от него . GPS , радиостанцията и висотомера ги ползвам постоянно тъй като се заниамвам с катерене,летене ,скачане с парашути и т.н спортове които изискват по различна техника от обикновен гейски телефон.Забравих да кажа, съвсем спокойно може да се гмуркате в морето и да снимате клипче под водата !!!. Една отметка да добавя. моделът Q5 няма нищо общо с X5 и Q5S . Бях си купил два броя X5 от България за по 599лв бройката , от магазина по горе упоменат ( нямам намерение да го споменавам и аз) За съжаление едното телефонче имаше някакъв фабричен дефект и след като живеем в България предполагам вече сте наясно че нищо не се случи,нито някои обърна сериозно внимание,нито се случи нещо предварително планирано що се отнася до гаранции хаха. Намерих китайците производители. обясних им нелоялно поведение от техен дистрибутор в България. Поискаха ми IMEI на устройството, и да им изпратя за моя сметка апарата. Пратих им го и те от своя страна ми върнаха колет само след седмица но с новият модел Q5 ,подчертавам без да доплатя нито един долар. Въпреки че съм дал почти два пъти по малко пари за предният модел. Между другото за една година цената му не е мръднала ($580) ,НО препоръчвам телефончето на всеки който има нужда от подобен стил коцепция . Само че да си поръча от чужбина и да не се занимава с пишман български фирми и т.н

  2. Anonymous

    колко всъщност струва

  3. Anonymous

    колко бсущност струва

  4. ДимитроФ

    Другият интересен факт, който аз забелязах, е, че другите 2 модела на Runbo в Amazon.de, са доста по-скъпи от тези на БГ пазара, но това не се споменава, щото българина знае само да плюе ! Евала Ганьо, евала !

  5. techfan

    Интересното е, че сте склонни да спестите по 20-30 лева и да се лишите от гаранция … Иначе не е лошо като за “втори телефон към АЙФОНА” …. Тц, че жалко 🙂

  6. Разбирачът

    Харасва ми. Почвам да се замислям да го взема за втори телефон към моя iPhone. Но не от българските кожодери. Дааааа бееее – 1100 лв. Вече живеем в глобален свят и мога да си го купя от всякъде, без да съм крепостен селянин на кварталната бакалия.
    От Amazon.de излиза EUR 488 (към 950 лв.) с доставката до адрес в България… или от Amazon.co.uk e GBP 375 (към 920 лв.) без доставката до България (и после с фирма-посредник – още 5 лв. за доставка от Англия). Пък нека и в България да е на “промоция” със 100 лв. “отстъпка”. 😉

  7. Anonymous

    Това е телефона на които може винаги да разчиташ явно, няма друг талув твлефон натъпкан с толкова екстри и да в толкова здрав, макар че съм фен на ios смятам че това е единствения телефон които може ме изкуши и да заменя ios с андроид

  8. techfan

    Доколкото видях във фейсбук страницата на Смартшоп, в момента е в предпродажба със 100 лв. отстъпка в цената !

  9. Anonymous

    Super predpochitam go pred vsichki drugi smarfoni na pazara 😉

Коментар