Microsoft ще обновява Windows всеки месец

В бъдеще потребителите на Windows 8 няма да получават специални пакети за обновление, а месечни ъпдейти на системата

В бъдеще потребителите на Windows 8 няма да получават специални пакети за обновление, а месечни ъпдейти на системата

Microsoft ще смени рязко подхода си за обновяване на Windows. Вместо да пуска големи ъпдейти веднъж на няколко месеца, какъвто бе априлският Update 1 на Windows 8, компанията ще актуализира системата с нови функции и корекции в сигурността ежемесечно.

По този начин Microsoft ще реагира по-бързо на нуждите на потребителите и партньорите. Месечните обновления не само ще коригират грешки в сигурността, но и ще подобряват различни аспекти на системата, става ясно от публикация в блога на Брандън Лебланк, маркетинг мениджър в компанията.

В бъдеще потребителите на Windows 8 няма да получават специални пакети за обновление от рода на 8.1 или Update 1. Вместо това системата за ежемесечни обновявания ще позволи на компанията да подобрява платформата по-гъвкаво и по-бързо, отбелязва Лебланк.

Три ключови подобрения ще въведе обновлението през август, известно неофициално като Windows 8.1 Update 2 (но Microsoft вече няма да ползва подобни наименования на ъпдейтите). На първо място са добавени нови опции за сензорните панели. Чрез т.нар. Precision Touchpad потребителите ще могат да оставят сензорния панел работещ при включване на мишка, както и да настройват някои действия.

Второ, добавена е поддръжка на технология Miracast Receive. Налице е нов API (приложен програмен интeрфейс), който позволява на x86/x64 системи да работят като приемници на безжичен сигнал по технология Miracast. Третата важна промяна е минимизиране на броя на заявките за достъп до акаунти в сайта SharePoint Online.

Обновлението на Windows 8.1 този месец ще стане достъпно на 12 август. Потребителите, които са активирали опцията за автоматично обновяване, ще получат ъпдейта без да предприемат някакви действия. Останалите могат да инсталират обновлението ръчно чрез системата Windows Update.

Коментари по темата: „Microsoft ще обновява Windows всеки месец”

добавете коментар...

  1. Пешо

    Ще споделиш ли точно какви специални нужди не ти покрива Linux или Mac OS?

    Много преди Windows 365 имаше направени и пуснати уеб базирани офис пакети не беше само Google Docs и още други такива имаше с free и с платен абонамент.

  2. Поредна стъпка

    Това е само началото – поредната стъпка към преминаване на лицензиране/плащане на месечна база. Както е Office 365 – плащаш месечно или годишно, но винаги си с най-новия Office (било то 14/15/16…), така ще направят Windows 365 или Windows One, който ще се продава с ежемесечно или ежегодно лицензиране. В момента големите фирми са с договори, сега искат и от малките. И докато си плащаш винаги ще си с най-новия Win. Обаче, това вече не ми харесва. Май следващото PC ще е Mac/Apple. За съжаление Linux все още не може да ми покрие напълно нуждите, макар, че идеите му ми харесват много

  3. Иван

    Ето това е наглост.
    Също е и за Windows XP най-зкърпваната и най-ъпдейтваната версия била несигурна в сравнение на най-новите зелени недокърпени версии на Windows.

    Точно Windows XP е по-сигурно от най-новите все още зелени и недозрели Windows-си.

  4. Иван

    За друго става въпрос!
    Има агресивна пропаганда и PR, че затворения код бил по-сигурен от отворения. Друг е въпроса как лесно могат да се оставят нарочно отворени дупки в затворен код. Колко лесно може да се ползва краден код в затворен код, щото никой няма да проверява.

    Microsoft както винаги краде и само краде. За Linux e отдавна норма да се получават ъпдейти не месечно, а дори седмично. Бил съм на презентации на Microsoft как били стигнали до поредната идея която взимат от Unix и Linux идеята за super user, копиране на BASH shell който под Microsoft виндоус вече се нарича Power Shell, щото има много power в него и могат да се пишат скриптове както е в BASH shell-а на Linux. Много още крадат Microsoft. Обаче не им пречи на хората с промити мозъци да казват че затворения код бил по-сигурен.

  5. fofu

    Е как да няма, руските операционни системи са хем безплатни, хем карат по 20 год без да е необходим ъпдейт. После правиш един и си готов за още 20.

  6. Деми

    А ти знаеш ли Философе Иванушка софтуер писан без дупки и уязвимости
    В кой и да е специализиран сайт ако се научиш да четеш с лопата да ги ринеш пробиви и дупки !!!
    И за най доброто нещо все ще се намират мрънкакла.Егати игнорантите

  7. Иван

    Всеки месец кръпки и запушване на дупки. Това показва колко много уязвимости има Windows, който не се различава по нищо както всеки друг софтуер.

Коментар