Хромбуци може да изместят iPad в училищата

Хромбуците са по-удобни за образователни цели от таблетите, установи експеримент на американско училище

Хромбуците са по-удобни за образователни цели от таблетите, установи експеримент на американско училище

Американските училища имат голяма заслуга за успеха на iPad. След появата на таблета през 2010 г. училища от всички щати започнаха да експериментират с епълското устройство като алтернатива на хартиените учебници. И макар че много училища първоначално бяха доволни от резултатите, сега се наблюдава тенденция на завръщане към ноутбуците.

През 2014 година американските училища ще похарчат 10 милиарда долара за технологии, като една трета от тях ще отидат за компютърно оборудване, пише The Atlantic. Училището в Хилсборо, Ню Джърси проведе любопитен експеримент, за да прецени в какво да вложи парите си – таблети или хробмуци (мобилни компютри под управление на Chrome OS).

200 ученици са получили таблети iPad, а на други 200 са раздадени хромбуци. След събиране на отзиви от учениците, ръководството решава да продаде наличните таблети и да закупи 4600 хромбука.Ноутбуците са много по-полезни за образователни цели, споделя Лариса Маккан, преподавател по естествени науки.

Учениците с хромбуци показват по-добра продуктивност, отколкото тези с таблети. Освен това лаптопите под управление на Chrome OS се контролират по-лесно, всички приложения са в облака и достъпни за инсталиране с няколко клика. Не е за пренебрегване и много по-достъпната цена на хромбуците спрямо iPad.

Коментари по темата: „Хромбуци може да изместят iPad в училищата”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Наистина тези определения, като “по-добра продуктивност” и “се контролират по-лесно” са глупост. Просто трябваше да се каже в допълнение, че “хромбуците имат клавиатура, която е нещо необходимо, и която няма добра алтернатива при iPad-ите”.

  2. :-)

    “Не е за пренебрегване и много по-достъпната цена на хромбуците спрямо iPad”, което е достатъчен довод. Другите такива са най-вероятно поизсмукани от тук-таме. “по-добра продуктивност”, “се контролират по-лесно” – все едно слушам български политик. И къде я намерихте тази снимка с объркано “C” вместо “S” лого?

  3. kanbri

    Сега Шром утре Ъпал 😀

  4. Харалампи

    Шром ОС 🙂

Коментар