Microsoft пенсионира Skype за Symbian

Много потребители обаче все още ползват Symbian смартфони, но скоро ще останат без Skype

Много потребители все още ползват Symbian смартфони, но скоро ще останат без Skype

Microsoft обяви тази седмица, че ще прекрати услугата Skype за някои по-стари платформи, сред които Windows Phone 7 и Symbian. Редица анализатори очакваха това да се случи по-рано, предвид че Nokia отдавна замени Symbian с Windows Phone.

Много потребители обаче все още ползват Symbian смартфони и в близките седмици ще останат без достъп до Skype. Microsoft успокоява тези потребители, че ще могат да ползват Skype на Nokia Lumia смартфони, Android устройства и десктоп компютри през сегашните си Skype акаунти, съобщи digipassion.com.

С отпадането на популярна услуга като Skype, за феновете на Symbian ще бъде все по-трудно да останат верни на платформата, поради загуба на функционалност. Вероятно много от тях ще се насочат към мобилни устройства с друга операционна система.

Коментари по темата: „Microsoft пенсионира Skype за Symbian”

добавете коментар...

  1. Оли

    Anonymous, ти си твърде болен … Такова нещо няма… А че си инсталирал някоя “болест” в телефона си…това е друг проблем… Ай със здраве…

  2. Драгомир

    Да използваш Symbian и още да не си го заменил? Много ясно, че тези ползватели ще предпочетат замяната на Skype, вместо замяната на Symbian. Алтернативи има не малко…

  3. Anonymous

    Skype за Symbian беше чисто мошеничество или поне този вариант, който беше достъпен на сайта на Sony Ericsson – при опит за гласова връзка набираше без предупреждение импулсен номер и Интернет комуникацията се пренасочваше през него. В края на месеца разбираш, че е било несравнимо по-добре, да си ползвал мобилния телефон по предназначение.

Коментар