Хай-тек гривна следи живота на бебето

Пазарът е пълен с бебешки „монитори” – устройства за родителски контрол с една камера, която трябва да се проверява постоянно, за да са сигурни майката и таткото, че тяхното дете е добре. Екип от бивши служители на Apple и Google предлага един по-ефективен начин за наблюдение на бебето.

Новата технология не само следи жизнените показатели на новороденото, но може дори да предскаже колко време ще спи бебето. Sproutling Baby Monitor прилича на гривна, която се прикрепя към крака на детето и се свързва с iPhone.

Дизайнерите са помислили за всички детайли. Гривната има умно зарядно устройство и мобилно приложение, като цялата система работи заедно, за да предскаже навиците за сън на бебето и оптималните условия.

Sproutling Baby Monitor разполага с пулсомер и сензори за температура на кожата, движение и положение. Гривната комуникира постоянно с приложение за iPhone, за да предава ключовите параметри.

Самото устройство е поставено в капсула от медицински силиций, може да се мие и да променя размера си, когато бебето расте. Зарежда се безжично, като се постави на една кръгла подложка. Дори и тогава, гривната изпълнява определени задачи – измерва стайната температура и влажността на въздуха, нивата на светлина и звук.

Приложението за iPhone прави устройството още по-умно. Софтуерът изучава навиците за сън на бебето и предупреждава, когато настъпи време за събуждане. Родителите ще знаят също дали бебето е спокойно или ядосано още преди да влязат в стаята. Те ще бъдат информирани за проблеми с пулса и температура и когато детето се е претърколило.

Sproutling Baby Monitor може да се поръча предварително за 249 долара. Доставките започват в началото на 2015 г., а в търговската мрежа устройството ще се продава за 299 долара.

Коментари по темата: „Хай-тек гривна следи живота на бебето”

добавете коментар...

  1. Цветелин

    Облъчете го от малко !! Баси простотията!!!

Коментар