Family Link – приложение за родителски контрол

Family Link се инсталира на родителския смартфон и позволява контрол върху действията на детето при използване на неговото мобилно устройство

Мобилно приложение на Google позволява на родителите да следят и контролират начина, по който децата им използват своите Android смартфони.

Програмата Family Link се инсталира на родителския смартфон, като чрез нея се създава акаунт за детето и се въвеждат данните за устройството, подлежащо на контрол – т.е., таблетът или смартфонът, който ще ползва детето.

След завършване на настройките, родителите получават възможност да блокират определени приложения на устройствата на своите деца, както и да предотвратяват свалянето на едни или други програми. Предвидена е също възможност за разглеждане на списък с най-често използваните от детето приложения за седмицата или месеца.

Родителите могат да избират време за сън на детето, през което смартфонът е напълно блокиран. Като алтернатива е достъпна функция, която позволява избор на брой часове за ползване на устройството от детето в рамките на един ден.

Family Link напомня функцията Restricted Profiles, въведена още с Android 4.3. Но тази функция работеше само на таблети и можеше да се ползва единствено на устройствата на децата.

Устройството на детето трябва да бъде минимум с Android 7.0, докато за родителите са достатъчни смартфон или таблет с Android 4.4.

Официална страница: Family Link

Коментар