AMD започва бизнес с твърдотелни дискове

AMD, вторият по големина производител на процесори за персонални компютри, започва инвазия на пазара за твърдотелни дискове (SSD). Новите устройства на компанията се наричат Radeon R7 SSD, а целевата им аудитория са геймърите, за които високата производителност на дисковата подсистема е от критично значение.

На пазара се очакват дискове Radeon R7 SSD с капацитети 120, 240 и 480 GB

На пазара се очакват дискове Radeon R7 SSD с капацитети 120, 240 и 480 GB

Серията Radeon R7 SSDсе произвежда от партньор на AMD – компанията OCZ, притежавана от Toshiba. Устройствата използват контролер OCZ Indilinx Barefoot 3 и модули NAND памет с клетки на няколко нива, произведени по 19-нанометров технологичен процес от компаниите Patriot и самата Toshiba.

На пазара се очакват дискове Radeon R7 SSD с капацитети 120, 240 и 480 GB, съобщи TechCrunch.com. Като производителност те са сравними с аналогичните модели от други производители – скоростта на четене възлиза на 550 MB/s, а скоростта на запис варира от 470 до 530 MB/s.

Устройствата идват в стандартен формат 2,5 инча и интерфейс SATA от трето поколение с пропускателна способност 6 Gbps. Тези характеристики правят възможно използването на Radeon R7 SSD във всеки съвременен лаптоп, неттоп, настолен компютър и дори в някои модели ултрабуци.

Коментари по темата: „AMD започва бизнес с твърдотелни дискове”

добавете коментар...

  1. ?!?

    MB/s, а не Mbps – поправете си статията!

Коментар