Microsoft може да преименува Internet Explorer

Microsoft инвестира милиони долари в разработка и маркетинг на Internet Explorer, но и до днес остава негативното възприятие за браузъра, натрупано преди години

Microsoft инвестира милиони долари в разработка и маркетинг на Internet Explorer, но и до днес остава негативното възприятие за браузъра, натрупано преди години

Microsoft разглежда възможността да смени името на своя браузър Internet Explorer, който по данни на Net Applications е най-популярен при персоналните компютри.

В миналото IE беше силно критикуван, заради бавното обновяване и несъвместимостта с уеб стандартите, коeто причиняваше сериозни главоболия на разработчиците на сайтове и уеб приложения. С последните версии IE 10 и 11, Microsoft подобри значително браузъра, но негативното впечатление от миналото продължава да хвърля сянка върху него.

Ето защо екипът на Internet Explorer обмисля да преименува браузъра и да покаже, че той e напълно конкурентен на Chrome и Firefox, става ясно от вътрешна преписка, публикувана в Reddit. На този етап обаче не са обсъждани варианти за ново име на браузъра.

Microsoft инвестира милиони долари в разработка и маркетинг на Internet Explorer, но и до днес остава негативното възприятие за браузъра, натрупано преди години, когато Firefox и Chrome избуяха, а IE тъпчеше на едно място. Microsoft все пак се надява, че все повече потребители ще тестват новите версии на IE и виждайки промените, ще започнат да го ползват постоянно.

Като се има предвид, че IE е част от Windows, възприемането на новия браузър може да стане лесно. Изглежда, че най-подходящият момент за промяна на името на браузъра е едновременно с излизане на Windows 9 – следващата операционна система на Microsoft, очаквана през първата половина на 2015 г.

Коментари по темата: „Microsoft може да преименува Internet Explorer”

добавете коментар...

  1. Иван

    А може и да бъде Windows Metro SeXplorer
    Ще постигнат стратегически успех в две неща.
    1. пропаганда на Metro дизайна от Windows
    2. най-интересната част от Интернет за повечето средно интелигентни хора SeXplorer

  2. kanbri

    da go ktustqt Explorer Internet…

Коментар