Вселената на Люк Бесон очаква геймърите

Компаниите Ubisoft и EuropaCorp подписаха ексклузивен лицензионен договор за разработка, издаване и дистрибуция на видео игри, базирани на поредиците „Артур и минимоите”, вдъхновени от Люк Бесон.
Игрите ще бъдат достъпни в световната търговска мрежа заедно със следващите два филма: „Артур и отмъщението на Малтазар” за ваканционния сезон на 2009 и “Артур и войната на двата свята” за сезона на 2010.
Също като “Артур и минимоите”, излязъл през декември 2006, предстоящите филми ще включват както CG анимация, така и сцени на живо. Първият епизод беше разпространен в 47 страни. Приходите от него възлизат на $120 милиона в световен мащаб. Филмът е достигнал 17 милиона посещения в кината по целия свят.
„Криейтив екипите на Ubisoft имат фантастичен подход, когато става въпрос за работа по игри, базирани на лицензи”, казва френският кинорежисьор Люк Бесон от EuropaCorp, чийто талант е сътворил вълнуващата вселена на “Артур и минимоите”.
Чрез тази креативна кооперация Ubisoft ще внесе силни емоции, вдъхновени от кино индустрията, в интерактивните игри. Геймърите в “Артур и отмъщението на Малтазар” и “Артур и войната на двата свята” ще могат да се докоснат до цялата сила, драматизъм и емоция на филмите, благодарение на интерактивните възможности, предоставяни от игрите.

Коментар