Започва производството на 14-нм процесори Core M

Новите процесори Core M обещават появата на ултратънки и икономични устройства

Новите процесори Core M обещават появата на ултратънки и икономични устройства

Intel започна масово производство на първите в света 14-нанометрови процесори с кодово име Core M. Благодарение на малките си размери и ниската консумация на енергия, новите чипове ще позволят създаване на ултратънки компютри.

Използването на 14-нм технологичен процес и второ поколение транзистори Tri-Gate води до значително подобряване на показателя енергийна ефективност, което ще рефлектира и в по-дълго време за автономна работа на крайните устройства.

Intel ще налага Core M в персонални компютри, сървъри, мобилни устройства и в продукти от категорията „интернет на нещата”, които стават все по-актуални напоследък. Първите компютри с Core M ще излязат на пазара към края на годината.  В допълнение, очаква се новите процесори да намалят и цената на компютрите.

Core M е само първата лястовичка, която дава началото на нова ера компактни компютърни устройства. В близко време Intеl планира да пусне и други процесори, разработени по същата перспективна технология.

Коментари по темата: „Започва производството на 14-нм процесори Core M”

добавете коментар...

  1. ;)

    Бравос! Значи идат много тънки и безвентилаторни ноутбуци.

  2. ...

    Оставете чиповете, видях лелката! То верно положението е сериозно 😀 И се е облякла в размер S, за да подчертае cameltoe-a си. Тцтцтцтц …..

  3. Драгомир

    Това наистина е съществен гаф. Да сложат дебела лелка за възможно най-тънката им технология: 14 nm. Трябвало е да изберат възможно най-тънката лелка.

  4. Иван

    Отивам да ги оправям обаче срещу солидно заплащане.
    Ще уволня топ мениджърите и ще преразпределя заплатите в добавка към R&D отдела.
    Също бих искал да се разкара онази дебела лелка от презентацията на 14 nm Core M.

    Всичко което съм писал и преди е архивирано и е доказано, че точно така се е случило.

  5. До Иван

    Иване, аз предлагат да те вземат за консултант в Intel. Явно там работят пълни олигофрени и си нямат такъв специалист като теб. Иди и въведи ред в Intel и им обясни какво трябва да направят за да нямат провали. Амин!

  6. Иван

    Повечето мобилни боклуци не работят с процесори на Intel, а с ARM.
    Да пускат за Desktop PC-та и за сървъри, а не мобилни глупости – Core M.

    Intel търпят провал в пазара на мобилни устройства, а се ако смятат наистина да сложат този боклук Core M в нормални PC-та ще се радват на още един провал.

Коментар