Sharp Aquos Crystal – елегантен смартфон без рамка

Sharp Aquos Crystal има елегантен корпус с почти незабележима рамка от трите страни на екрана

Sharp Aquos Crystal има елегантен корпус с почти незабележима рамка от трите страни на екрана

Японският производител Sharp разнообрази линията си смартфони с две елегантни устройства Aquos Crystal и Aquos Crystal X. Моделите ще се предлагат от оператора SoftBank в Япония и Sprint в САЩ, като засега няма информация дали ще се появят и на други пазари.

Двата смартфона се отличават с почти незабележима рамка от трите страни на екрана. Младшият модел Sharp Aquos Crystal има размери 131х67х10 мм и тежи 140 грама. Устройствата с подобен формат обикновено предлагат 4,5-инчов екран, но смартфонът на Sharp има 5-инчов екран с резолюция 1280х720 пиксела.

Sharp Aquos Crystal стъпва на четириядрен процесор Snapdragon 400 с тактова честота 1,2GHz, допълнен с 1,5GB оперативна памет и 8GB вградена флаш памет. Смартфонът е оборудван с батерия 2040 мАч и работи под управление на операционна система Android 4.4.2.

Sharp Aquos Crystal ще се предлага в САЩ и Япония във варианти с различни цветове

Sharp Aquos Crystal ще се предлага в САЩ и Япония във варианти с различни цветове

Заслужава внимание и аудио системата, проектирана от специалисти на Harman Kardon. Технологията Harman Clari-Fi възстановява качеството на звука от компресирани файлове, а LiveStage подобрява звука при поточно аудио.

Sharp Aquos Crystal X впечатлява с още по-добри характеристики. Моделът има екран с диагонал 5,5 инча и резолюция Full HD 1920х1080 пиксела, четириядрен процесор Snapdragon 801 с тактова честота 2,3GHz, допълнен с 2GB RAM и 32GB сторидж, батерия с капацитет 2610 мАч и размери 139х73х11 мм.

Коментари по темата: „Sharp Aquos Crystal – елегантен смартфон без рамка”

добавете коментар...

  1. Дейвид

    Мога само да кажа, че този телефон е най-хубавият и с добри характеристики телефон, който досега е направен.Очаквам с нетърпение да почне да се продава и в България.

  2. Асен

    Като потребител който залга много на външния вид на смартфона и по-малко на техническите характеристики защото просто ползвам смартфона само за няколко неща бих си го взел но дали ще стигне до България е съвсем друг въпрос..

  3. Драгомир

    Това “без рамка” и “тънка добре видима рамка” са две съвсем различни неща!

Коментар