Подготвят видео чат в браузъра без плъгини

В бъдеще ще браузърите ще поддържат видео комуникации в реално време, без допълнителен софтуер

В бъдеще браузърите ще поддържат видео чат в реално време, без плъгини

Google и Microsoft работят съвместно по осигуряване на възможности за видео чат от браузъра, без да се използват плъгини за тази цел, правейки уеб по-бърз и по-сигурен.

В рамките на проекта ORTC API (Object Real-Time Communications) специалисти от няколко компании, вкл. Google, Microsoft и Hookflash, се опитват да създадат нова технология за комуникации в реално време през браузърите на таблети, смартфони и компютри, без посредничеството на плъгини от т.нар. трети страни.

В момента видео чатът в браузъра съществува, но само с помощта на отделен софтуер, който освен че инсталира няколко файла на компютъра, понякога забавя работата на браузъра и респ. сърфирането в уеб.

Благодарение на новата технология от Microsoft и Google, ще стане възможен видео чатът без плъгини, директно в браузъра. ORTC API ще използва JavaScript, за да позволи видео комуникации в реално време без допълнителен софтуер.

Проектът е на много ранен етап на развитие, но несъмнено партньорството на Google, Microsoft, Hookflash и други компании ще доведе до иновативни идеи, които ще повлияят върху начина на общуване чрез компютърните устройства. Видео чатът без плъгини ще направи уеб не само по-бърз, но и по-сигурен, тъй като няма да се налага използване на допълнителен софтуер за установяване на връзка между двете страни.

Коментари по темата: „Подготвят видео чат в браузъра без плъгини”

добавете коментар...

  1. fofu

    Намерете си първо вие (хейтърчетата) по-смислена работа и спрете да цвъкате “екпертно” след всяка статия.

  2. Цветан

    @Fofu вместо да обясняваш под всяка статия на всеки какъв “хейтър” е, защо не си намериш по-смислена работа?

  3. fofu

    Хейтърчетата са точно там където има де се плюцне по някой или нещо. 15 год им слушам първосигналните простотии колко лоши са МС и колко свръх супер е Линукс. Ами взе да ми писва.

  4. Има разлика

    между операционни системи и това, за което става дума в статията. “Хейтърчето” не е там, където го търсиш.

  5. fofu

    Дето се вика от хейтърче на хейтърче. На всичко му намират цаката. Хайде стойте си там с вашите Линукси и бъдете щастливи. Никой нищо не ви слага на компа, като не ви харесва не се врете и това е.

  6. Google и Microsoft...

    Google и Microsoft – това е достатъчно, за да стане ясно за какво иде реч, за поредното брутално воайорство, ама този път без “плъгини” – йеееееее.

    Дето се вика, от Скайп та на Хром…

  7. Saevar

    за html5 canvas говорех…

  8. Saevar

    трябва ли да има активна java за да работи …? ако да зна4и искат да регистрират пове4е потребителски отпечатъци с HTML5 …!

  9. Цветан

    Колкото по-бързо пенсионират Flash Player изцяло, толкова по-добре. 🙂

Коментар