Microsoft подготвя Miracast донгъл

Miracast донгълът HD-10 на Microsoft вече е сертифициран от Федералната комисия по комуникации (FCC) на САЩ

Miracast донгълът HD-10 на Microsoft вече е сертифициран от Федералната комисия по комуникации (FCC) на САЩ

Microsoft подготвя донгъл за предаване на изображения от смартфон на телевизор. Новото устройство вече е сертифицирано от Федералната комисия по комуникации (FCC) на САЩ.

Донгълът HD-10 ще поддържа технология Miracast и с негова помощ потребителите на смартфони с Windows Phone ще могат да предават съдържание на телевизори и компютърни монитори. За целта ще се използва функцията Project My Screen, която се появи във версия 8.1 на мобилната платформа Windows Phone.

Много телевизори и монитори не поддържат технологията Miracast. Новото устройство на Microsoft ще отстрани този недостатък, съобщи ubergizmo.com.

Стандартът Miracast е разработен на базата на безжична технология Wi-Fi Direct. За предаване на данните са необходими само две съвместими устройства – приемник и предавател, без да се изисква посредничеството на маршрутизатор.

HD-10 работи в честотния диапазон 2,4GHz и има интерфейси HDMI и USB. Засега липсва информация кога устройството ще излезе на пазара и на каква цена. Подобен донгъл на Asus се продава за 80 долара.

Коментар