Microsoft ще премахне десктопа от Windows RT

Премахването на класическия десктоп обаче едва ли ще липсва на потребителите на Windows RT устройства

Премахването на класическия десктоп обаче едва ли ще липсва на потребителите на Windows RT устройства

Microsoft планира да развива операционната система Windows RT само с модерен Metro интерфейс, без класически десктоп. В момента платформата за ARM-базирани устройства предлага и двата интерфейса, подобно на Windows 8.1.

Сегашният десктоп на Windows RT е различен от този на обикновените Windows компютри и на него не могат да се изпълняват познатите РС приложения, пише mice.com. Microsoft предлага пакет от само няколко десктоп приложения като File Explorer, Internet Explorer и Office RT. Други Windows RT десктоп приложения са достъпни са сваляне от Windows Store.

Очаква се бъдещите версии на Windows RT да имат само сензорен Metro интерфейс. Премахването на класическия десктоп обаче едва ли ще липсва на потребителите на Windows RT устройства, тъй като те не пускаха на тях десктоп приложения, заради разликите в x86 и ARM архитектурите.

Коментари по темата: „Microsoft ще премахне десктопа от Windows RT”

добавете коментар...

  1. Tutmos

    Правилно решение.
    Уиндоус все още има бъдеще.

  2. Драгомир

    Много правилно са решили, тъй като Windows RT никой практически не го ползва. Така ще могат да си развиват Metro UI на спокойствие. И само 100 потребителя да останат на Windows RT, то те ще са им само тестери, а не източник на големи печалби.
    Това, което вероятно се опитват да направят е да копират успеха на Google Chrome. С излизането си Google Chrome беше толкова добре оплюван, а с времето беше модифициран и почна да набира скорост и вече е съперник на iPad в някои области.

  3. Мдааа

    Ся по тази логика трябва и да премахнат Метро дивотията от десктоп машините. 🙂

  4. Програмист

    Абе Microsoft, не разбрахте ли, че ползваме Windows за бизнес приложения и офис работа. Ако продължавате така, скоро никой няма да ви полза OS-а, понеже съвсем няма да става за офис работа.

  5. Борис

    Не разбирам защо обвързвт АРМ само с мобилните устройства, за които единствено може да е до някъде подходящ Metro UI.
    Metro UI е пълна трагедия и трябва да загине – ако не се случи, най-накрая след толкова години като Ундоус потребител ще избера друга система като приоритетна (Мак Ос или някой Линукс).

Коментар