Мощни технологии на Nvidia и VMware подсилват хромбуците

Acer Chromebook 13 ще бъде сред първите устройства, които ще използват новата технология на VMware и Nvidia

Acer Chromebook 13 ще бъде сред първите устройства, които ще използват новата технология на VMware и Nvidia

Нов проект на три водещи ИТ компании – VMware, Nvidia и Google – ще направи достъпни виртуалните системи с висока производителност и прецизна графика на хромбуци (мобилни компютри под управление на операционна система Chrome OS) в облачна среда.

На конференцията VMworld 2014 партньорите обявиха ранен достъп до съвместна програма, която ще осигури облачни услуги на базата на технологии VMware Blast и Nvida Grid vGPU. „Компании от всякакви сфери ще могат  да използват инфраструктурата на мобилния облак”, коментира Санджай Пууен, изпълнителен вицепрезидент на VMware.

Nvidia Grid vGPU е решение за споделяне на ресурси за графично ускорение между множество виртуални системи. В тандем с технологията VMware Horizon, която е на разположение в центровете за данни, решението оптимизира графичните приложения и използването на процесора, за да позволи работа на повече приложения на един сървър.

Очаква се технологията VMware Blast заедно с фърмуера на Chromebook да повиши производителността и да удължи  живота на батерията на хромбуците с до 50 процента, благодарение на средствата за декодиране, вградени в процесора Nvidia Tegra. Приложения като Adobe Illustrator CC и Autodesk AutoCAD, както и софтуер от рода на Microsoft Office ще получат значително подобрение.

Хромбуците с процесор Nvidia Tegra K1, какъвто е Acer Chromebook 13, ще бъдат сред първите Chrome OS устройства, които ще използват тази технология. Потребителите ще получат производителност и съвместимост, които графичните процесори на Nvidia предлагат, но вече в мобилна облачна среда.

Хромбуците се явяват алтернатива на традиционните Windows-базирани компютри. Партньорството на Google, Nvidia и VMware ще позволи на производителите да разработват сложни 3D модели, които да споделят с инженери от цял свят. Решенията на база VMware и Nvidia Grid vGPU ще станат достъпни за избрани клиенти на двете компании през четвъртото тримесечие на 2014 г.

Коментари по темата: „Мощни технологии на Nvidia и VMware подсилват хромбуците”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Те хромбуците без софтуер май са си безполезно парче желязо… То това им е идеята на тях. Ако можеше на хромбук да се инсталира всичко, тогава щяха да ги наричат просто лаптопи.
    В случая потребителят има избор, защото не всички хромбуци ще притежават такава функционалност.

  2. Морони

    Тези VMware нагли като Microsoft искат да бъде задължително ползването на техният скъпарски софтуер ненужен на обикновения потребител.

    Няма да оставят свобода и право на избор на хората да не ползват продуктите VMware като продават Chromebook задължително с преинсталиран софтуер, чиято цена ще е цъкната към общата цена и хората няма как да знаят колко точно пари дават за хардуер и за софтуер който не им е нужен – просто Adware, но на който не можеш да кажеш просто НЕ, ами щото така се продава и никой те пита.

Коментар