Casio Exilim EX-FR10 – необикновена екшън камера

Casio Exilim EX-FR10 има оригинилна конструкция с два модула – блок с оптична система и контролер с дисплей и функции за управление

Casio Exilim EX-FR10 има оригинална конструкция с два модула – блок с оптична система и управляващ контролер със сензорен дисплей

На пазара се предлагат множество екшън камери за спортисти, любители на екстремни преживявания или просто за хора, които обичат да правят снимки и видео, когато почиват активно. Към тази категория устройства спада новата японска камера Casio Exilim EX-FR10, която обаче е доста по-различна от конкурентните продукти.

Камерата на Casio се отличава с оригинална конструкция, съставена от два модула – блок с оптична система и управляващ контролер със сензорен дисплей. Exilim EX-FR10 може да се използва в три режима: традиционна камера, селфи-камера и записваща камера с дистанционно управление.

Casio Exilim EX-FR10 - 2

Двата модула могат да се разположат отдалечени един от друг, като поддържат връзка посредством безжичен Bluetooth интерфейс

В първия случай оптичният блок се присъединява към контролера и се завърта така, че обективът и дисплеят да гледат в противоположни посоки. В режим селфи оптиката и екранът са насочени към потребителя. При третия режим модулите се разполагат отдалечени един от друг и поддържат връзка посредством безжичен Bluetooth интерфейс.

Оптичният блок е оборудван с 1/2,3-инчов 14-мегапикселов CMOS сензор и обектив с фокусно разстояние 21 мм в 35-миллиметров еквивалент. Може да прави снимки с резолюция до 4320х3240 пиксела и да записва видео във формат 1080р. Блокът има размери 60,9х28,8 мм и тежи 63 грама. Включва безжичен Wi-Fi адаптер, а батерията осигурява автономна работа до 75 минути. Като носители могат да се използват карти microSD.

Casio Exilim EX-FR10 издържа на падане от височина 2 метра, а също така е защитена от влага и прах

Casio Exilim EX-FR10 издържа на падане от височина 2 метра, а също така е защитена от влага и прах

Вторият модул на камерата предоставя 2-инчов дисплей с възможност за сензорно управление. Устройството има размери 49,7х84,2х18,9 мм и тежи 80 грама.

И двата модула издържат на падане от височина 2 метра, а също така са защитени от влага и прах. Комплектът с цена 700 долара включва множество аксесоари за използване на екшън камерата в различни ситуации. Casio Exilim EX-FR10 се очаква на пазара през септември.

Коментар