Google премахна авторството в резултатите от търсене

Статиите в резултатите от търсене вече няма да бъдат придружени от връзка към профила в Google+ на техния автор

Статиите в резултатите от търсене вече няма да бъдат придружени от връзка към профила в Google+ на техния автор

Google премахна авторството, което придружава заглавията и описанията на статиите в резултатите от търсене. Тази функция беше въведена от интернет гиганта преди около три години.

Считано от днес, статиите в резултатите от търсене вече няма да бъдат придружени от връзка към профила в Google+ на техния автор, тъй като интернет компанията намира тази функция за безполезна.

Google е установил, че авторската информация не винаги е полезна за потребителите и дори може да отвлече вниманието им от цялостните резултати от търсенето. Функцията вече не се поддържа в търсенето с Google.

На уебмастърите се препоръчва да се насочат към по-смислени резюмета, ако искат да подобрят резултатите от търсенето. Резюметата се показват като редове с текст при всеки резултат от търсенето и имат за цел да дадат на потребителите усещане за това какво съдържа уеб страницата и защо тя е важна за тяхното запитване.

Коментари по темата: „Google премахна авторството в резултатите от търсене”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Показването на авторството няма ефект за тези които търсят. Но определено има ефект за егото на тези, които пишат в Google+. Явно вече Google вече са наясно за това, че Google+ се е провалила, така че затова премахват и тази функционалност.

Коментар