Училища заменят лаптопите с таблети Surface Pro 3

Microsoft позиционира Surface Pro 3 като алтернатива на традиционните лаптопи

Microsoft позиционира Surface Pro 3 като алтернатива на традиционните лаптопи

Microsoft обяви, че новият й таблет Surface Pro 3 е подходящото устройство за замяна на лаптопа, а две ирландски училища очевидно искат да покажат, че това твърдение е вярно.

Маунт Анвил и Касълнок Колидж са в процес на замяна на лаптопите с таблети от Microsoft. Очаква се преподавателите и учениците да извлекат полза от подобрената мобилност и продуктивност на тези нови устройства, съобщи softpedia.com.

Surface Pro 3 идва с пълнофункционална версия на Windows 8.1 Pro и може да работи с традиционния десктоп софтуер. Таблетът вече е достъпен в десетки страни по света.

Според директора на Касълнок Колидж, съвместимостта с Windows и Office е предопределила избора на таблети от Microsoft, тъй като работодателите търсят именно подобни умения, когато наемат служители.

Microsoft представи Surface Pro 3 през май тази година, позиционирайки устройството като алтернатива на традиционните лаптопи. Таблетът има 12-инчов екран и се предлага в три различни версии, в зависимост от процесора – Intel Core i3, i5 и i7. Вграденият SSD достига капацитет 512GB в най-скъпия модел с цена 1950 долара.

Коментари по темата: „Училища заменят лаптопите с таблети Surface Pro 3”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Най-обичам мнения на коментиращи, които дори не са пробвали продукта, но вече знаят колко “лош” е той.

  2. Сър Фейс

    По вероятно е второто 🙂 Всеки който е ползвал таблет знае, че това устройство е изключително маркетингово. да си го кажем направо – неудобно е за работа, неудобно е и за учене. Пробвал съм да се правя на модерен и да уча през таблета-не става. Устройството за учене предполага и писане на курсови работи – лаптопа е незаменим. А това е някяква хибридна глупост с малък екран. Най-доброто устройство за училищна и университетска работа е лаптопа, по-възможност да е тънък и лек. Работя в тази сфера и съм наясно. Налага се да четеш, да пишеш, да включваш презентация на проектор, да инсталираш програми, да работиш с тях.Таблета е маркетингов продукт. Внушава се с рекламите че бил удобен, показват някакви хора как седят на дивана и “работят” но всеки ПРО работи с лаптоп или десктоп.

  3. :)

    Естествено , на цената на един евтин сърфейс 3 про ще се вземат два лаптопа. Или са го пуснали много тънко на учебните заведения, или някой е прибрал достатъчно пари за това безумие 🙂

Коментар