Робот за ин витро оплождане на панаира в Пловдив

Роботизирана система за ин витро оплождане ще покаже изложител на Международния технически панаир в Пловдив (29 септември – 04 октомври). Системата повишава резултатите и намалява разходите при асистираната репродукция.

Иновацията се състои в пълното автоматизиране на процесите, които се извършват с максимална прецизност и без човешка намеса, за да се запази  стерилността, обясняват от  фирма „Микрона”, чието дело е авангардният уред. Той се нарежда сред световните новости, които ще бъдат демонстрирани на Есенния панаир.

Сред интересните разработки е и сокоизтисквачката „Кювингс”, производство на корейската компания NUC Electronics.  Нейната уникална технология се базира на студеното пресоване и бавното въртене на ножовете. Така соковете от плодове и зеленчуци стават по-здравословни, тъй като се запазват всички хранителни вещества, обясняват изложителите от „Н Академия Трендхаус”.

Като „малък инструмент, но с революционен дизайн” определят своя хитов експонат от фирма „Херц – България”. Тя ще представи притискаща ролка „Супер сила”, разработена в Германия и използвана при заваряване с горещ въздух. Новият дизайн на ръкохватката намалява усилието на китката с 40% и позволява да се направи по-сигурен шев.

Авангардна технология пести средства при ремонт на индустриално оборудване. Износени метални повърхности на машинни елементи се възстановяват при стайна температура и без потапяне във вана. Установката е мобилна и с нея може да се извършва ремонт на детайли с особено големи размери, без да се демонтират. Модерният метод е разработен от Sifco ASC, САЩ, и се представя за първи път на нашия пазар от „Ником 65”.

Изложители от 36 държави вече са заявили участие в най-големия делови форум за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа. Между 35 и 40 хиляди души от България и Европа посещават всяко издание на Есенния панаир.

Коментари по темата: „Робот за ин витро оплождане на панаира в Пловдив”

добавете коментар...

  1. Мнаго

    Циганите ще продадат този робот за килограми метал, за да има пари техните многодетни семейства.

Коментар