Робот за ин витро оплождане на панаира в Пловдив

Процесите по ин витро оплождане могат да се извършват напълно автоматизирано, без човешка намеса

Процесите по ин витро оплождане могат да се извършват напълно автоматизирано, без човешка намеса

Роботизирана система за ин витро оплождане ще покаже изложител на Международния технически панаир в Пловдив (29 септември – 04 октомври). Системата повишава резултатите и намалява разходите при асистираната репродукция.

Иновацията се състои в пълното автоматизиране на процесите, които се извършват с максимална прецизност и без човешка намеса, за да се запази  стерилността, обясняват от  фирма „Микрона”, чието дело е авангардният уред. Той се нарежда сред световните новости, които ще бъдат демонстрирани на Есенния панаир.

Сред интересните разработки е и сокоизтисквачката „Кювингс”, производство на корейската компания NUC Electronics.  Нейната уникална технология се базира на студеното пресоване и бавното въртене на ножовете. Така соковете от плодове и зеленчуци стават по-здравословни, тъй като се запазват всички хранителни вещества, обясняват изложителите от „Н Академия Трендхаус”.

Като „малък инструмент, но с революционен дизайн” определят своя хитов експонат от фирма „Херц – България”. Тя ще представи притискаща ролка „Супер сила”, разработена в Германия и използвана при заваряване с горещ въздух. Новият дизайн на ръкохватката намалява усилието на китката с 40% и позволява да се направи по-сигурен шев.

Авангардна технология пести средства при ремонт на индустриално оборудване. Износени метални повърхности на машинни елементи се възстановяват при стайна температура и без потапяне във вана. Установката е мобилна и с нея може да се извършва ремонт на детайли с особено големи размери, без да се демонтират. Модерният метод е разработен от Sifco ASC, САЩ, и се представя за първи път на нашия пазар от „Ником 65”.

Изложители от 36 държави вече са заявили участие в най-големия делови форум за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа. Между 35 и 40 хиляди души от България и Европа посещават всяко издание на Есенния панаир.

Коментари по темата: „Робот за ин витро оплождане на панаира в Пловдив”

добавете коментар...

  1. Мнаго

    Циганите ще продадат този робот за килограми метал, за да има пари техните многодетни семейства.

Коментар