Най-търсени са ИТ кадри за сферата на услугите

ИТ специалисти и кадри в сферата на услугите са най-търсени тази година на форума за студентски стаж и кариера, съобщиха от JobTiger.bg. Досега над 130 фирми са потвърдили участието си в седмото издание на “Кариери 2008 – Добра кариера, Добър живот” на 19 и 20 март в Националния дворец на културата. След София, форумът, на който си дават среща бизнесът и младите хора, ще продължи в осем български града.
Резултатите от миналите издания показват, че все повече работодатели са готови да дадат шанс за развитие на младите хора в България. От старта на инициативата през 2000 година до сега, над 70 000 студенти и млади специалисти са посетили форума. Всяка година броят на компаниите и обявените стажантски програми нараства, като само през 2007 година от посредничеството на форум “Кариери” са се възползвали близо 13 000 младежи от цялата страна.
Основна цел на инициативата е откриването на нови възможности за професионалната реализация на студентите и младите специалисти и подпомагане на българските работодатели да открият подходящи кандидати за своите стажантски програми и свободни работни места.
На форума работодатели от цялата страна се срещат с млади хора, търсещи работа или стаж, а пък кандидатите получават информация за изискванията за наемане на работа и имат възможност да ги сравняват със своите умения и желания за професионална реализация. Участието на студентите и младите специалисти във форума е безплатно.

Коментар