Lenovo Y70 Touch – сензорен лаптоп за филми и игри

Със своя 17-инчов дисплей Y70 Touch е най-големият сензорен лаптоп на Lenovo

Със своя 17-инчов дисплей Y70 Touch е най-големият сензорен лаптоп на Lenovo

Lenovo обяви на изложението IFA 2014 в Берлин първия си 17-инчов сензорен лаптоп с последно поколение интелски процесор и графична карта за HD игри. Моделът Y70 Touch стъпва на Core i7 и мощна видео карта Nvidia GTX.

Със своя 17-инчов дисплей Y70 Touch е най-големият сензорен лаптоп на Lenovo и предлага иновативен начин за редактиране на видео, споделяне в социалните мрежи и игри, подчертаха от компанията.

Филмите и игрите на Full HD екрана са като живи, благодарение на подсилените цветове, яснотата и високата резолюция. Стерео високоговорители и субуферът JBL, съчетани с Dolby Advanced Audio допринасят за преживяването. Подсветката на клавиатурата я прави видима в тъмни помещения.

Y70 Touch идва с външно оптично дисково устройство, което чете DVD и Blu-ray формати, в резултат на което е по-тънък и по-лек от повечето лаптопи в своя клас – теглото му е под 3,5 кг.

Моделът издържа до 5 часа работа на батерия и е достъпен с много опции за памет и сторидж, вкл. до 16GB DDR3L, 1TB SSHD или 512GB SSD. Сензорният Lenovo Y70 Touch се очаква на пазара още този месец на цени от $1299.

Коментар