Facebook поскъпна до над $200 млрд.

Поскъпването на Facebook се обяснява с нововъведенията в социалната мрежа

Поскъпването на Facebook се обяснява с нововъведенията в социалната мрежа

Пазарната капитализация на Facebook за първи път превиши 200 милиарда долара, съобщи Файненшъл Таймс, позовавайки се на борсовата търговия от понеделник.

Акциите на най-голямата социална мрежа поскъпнаха с 0,8%, достигайки $77,89 за брой. Преди две години и половина ценните книжа на Facebook се търгуваха за $38.

Facebook вече изпреварва по пазарна капитализация ветерани като Toyota, Coca Cola и Bank of America и практически се изравнява с HSBC. Поскъпването на компанията се обяснява с обявените наскоро нововъведения в социалната мрежа, включително брояча на преглежданията на видеоклиповете, който предлага повече удобство на рекламодателите.

През март Facebook въведе нов формат на мобилната реклама – 15-секундни видеоклипове, които се изпълняват автоматично. По-късно, през юли социалната мрежа започна да тества бутона „Купи”, с помощта на който потребителите могат да поръчват стоки, без да напускат Facebook.

По данни на eMarketer, делът на Facebook на глобалния пазар за мобилна реклама ще възлезе на 22,3% през настоящата година, в сравнение с 5,4% през 2012 г. Лидер на този пазар е Google с дял от 50%, а на трето място е Twitter с около 3%.

Коментари по темата: „Facebook поскъпна до над $200 млрд.”

добавете коментар...

  1. морт

    А Тесла Моторс също преди две години продаваше акции за по 20$, а днес гонят 300$. Бих заложил на тях.

  2. Anonymous

    **** вироса направо нямам думи дано да го затрият скоро време или хакерчетата да му видят сметката 😉

Коментар