Internet Explorer ще блокира старите версии на Java

Редица стари версии на Java вече няма да работят с Internet Explorer

Редица стари версии на Java вече няма да работят с браузъра Internet Explorer, поради съображения за сигурност

Заедно с регулярния ъпдейт на сигурността този месец Microsoft въведе нова функция, която позволява на браузъра Internet Explorer да блокира остарели ActiveX контроли, носещи риск за потребителите при сърфиране в уеб.

Редица версии на Java вече няма да работят с Internet Explorer: J2SE 1.4  до update 43, J2SE 5.0 до update 71, Java SE 6 до update 81, Java SE 7 до update 65 и Java SE 8 до update 11.

Когато попаднат на сайт, който съдържа остаряла ActiveX контрола, потребителите ще виждат съобщение, че Java е блокиран и трябва да бъде обновен, заедно с две опции: „Update” и „Run this time.”

Новата функционалност се базира изцяло на файл, който се хоства на сървърите на Microsoft и указва на Internet Explorer кои ActiveX контроли са сигурни за зареждане и кои не са. Файлът се нарича versionlist.xml, а Microsoft обещава да го ъпдейтва регулярно, за да гарантира сигурността.

Блокирането на ActiveX контроли е вградено във версии на Internet Explorer от 8 до 11 и работи само на операционни системи Windows 7 SP1 и по-нови, както и на Windows Server 2008 R2 SP1 и следващите версии.

Функцията се доставя чрез услугата Windows Update, така че потребителите на Internet Explorer ще я получат след като направят регулярния месечен ъпдейт на системите си.

Коментари по темата: „Internet Explorer ще блокира старите версии на Java”

добавете коментар...

  1. Паве

    Най-доброто и пълно решение на проблема е пълно блокиране – да не се използва изобщо глупавата оракълка скапана JAVA не само под виндоус, а и никъде.

Коментар