Microsoft купува играта Minecraft за $2 млрд.

Покупката на Minecraft ще помогне на Microsoft да спечели вниманието на младежката аудитория

Покупката на Minecraft ще помогне на Microsoft да спечели вниманието на младежката аудитория

Microsoft води заключителни преговори с шведския разработчик на видеоигри Mojang AB за правата върху популярната игра Minecraft. Очаква се тази седмица да бъде сключена сделка на стойност над 2 милиарда долара, съобщи Уол Стрийт Джърнъл.

Minecraft е строителна игра, която позволява на геймърите да създават футуристични структури, използвайки предмети в триизмерна среда. Играта може да се ползва в многопотребителски режим.

Minecraft е достъпна за геймърския смартфон Sony Xperia Play, за Android и iOS устройства, конзоли Xbox и PlayStation. Тя е сред петте най-сваляни приложения в американските онлайн магазини на Apple и Google.

От 2009 г. досега са продадени над 50 млн. копия на Minecraft. През миналата година шведският разработчик спечели $100 млн. от продажби на игри и свързани с тях продукти.

Покупката на Minecraft ще помогне на Microsoft да спечели вниманието на младежката аудитория, особено на пазара за смартфони, където компанията се опитва да наложи платформата Windows Phone.

Коментари по темата: „Microsoft купува играта Minecraft за $2 млрд.”

добавете коментар...

  1. Portiel

    neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  2. китодар

    лошо, вече преебаха скайп с реклами и отрязана подрръжка на стари версиии и още куп неща за които в момента не се сещам!:) но няма значение, сега ще се докоснат до една игра която вече я пиша ‘ма тя умряла ма’! бееееееед

  3. sda

    драгомире – пари… какво не ти е ясно?!

  4. money

    ZA PARI.

  5. Драгомир

    Създателят на Minecraft Markus Persson беше анулирал разработка на играта (Minecraft) за очилата Oculus Rift, след като последните бяха закупени от Facebook. Сега какво става? Самата игра отива в Microsoft. При това не се споменава изобщо Markus Persson, а само някаква шведска фирма Mojang AB. Някой ще обясни ли защо?

Коментар