Micro Focus придобива проекта SUSE Linux

SUSE Linux скоро ще има нов собственик в лицето на Micro Focus

SUSE Linux скоро ще има нов собственик в лицето на Micro Focus

Популярната дистрибуция SUSE Linux скоро ще има нов собственик. Компанията Micro Focus, разработчик на решения за мейнфрейми, започна процедура по придобиване на Attachmate Group, която притежава Novell и SUSE Linux.

Сделката се оценява на стойност $1,2 млрд. Очаква се обединената компания да генерира приходи в размер на $1,4 млрд. годишно. Персоналът й ще наброява 4500 души, а клиентите – над 30 000.

Двете компании доставят корпоративен софтуер за клиенти по целия свят, като продуктите им не се конкурират. Micro Focus предлага решения за модернизация на мейнфреймите на IBM, средства за разработка на COBOL и системи за тестване. Attachmate, от своя страна, разработва SUSE Linux, мрежов софтуер, системи за сигурност и др.

Micro Focus оперира от Нюбъри, Великобритания, а централата на Attachmate е в Хюстън, САЩ. Тя придоби Novell през 2011 г. за $2,2 млрд, заедно със SUSE Linux.

SUSE Linux Enterprise Desktop (SLED) е една от най-популярните Linux дистрибуции за корпоративния сектор. Налична е също версия  openSUSE, която се разработва от общността и служи като основа на комерсиалната версия с платена поддръжка.

Коментар