Анализатори: IE8 може да създаде проблеми

Подобрената поддръжка на уеб стандарти, която Microsoft е направила в своя браузър Internet Explorer 8, заслужава похвала. Тя обаче може да коства големи главоболия на корпоративните ИТ разработчици, смятат анализаторите от Gartner.
В новия си доклад експертите на компанията предупреждават, че режимите на стандартите по подразбиране в Internet Explorer 8 могат да доведат до това, че страниците да не се показват правилно на дисплеите при някои корпоративни приложения.
Причината за тези евентуални проблеми идва от факта, че много уеб и вътрешномрежови приложения, използвани от бизнеса, са създадени да работят с предишните версии на Internet Explorer, където Microsoft често фаворизира своите собствени протоколи пред универсалните стандарти.
Софтуерният гигант обеща съвместимост по подразбиране с нормите на W3C в своя Internet Explorer 8, който се очаква да се появи по-късно през тази година. Наред с другите си характеристики, браузърът поддържа и стандарти за уеб програмиране като CCS 2.1 и HTML 5. IE8 ще бъде и с подобрена поддръжка на Ajax.
В документ, публикуван миналата седмица, Gartner посочва, че Microsoft се опитва чрез новата версия на своя браузър да впечатли света на Web 2.0. Според анализаторите, това е признак за промяна в софтуерния гигант или, както някои го наричат, “новата Microsoft”.
През миналия месец най-големият производител на софтуер обеща широка поддръжка за съвместимост между неговите продукти и отворените стандарти, което отчасти се дължи на антитръстовите регулатори на Европейския съюз, които глобиха Microsoft с над $2 милиарда.
Gartner препоръчва на разработчиците на корпоративен софтуер да обръщат внимание на стандартите, които ще поддържат новите продукти на Microsoft, когато създават уеб приложения.

по темата: „Анализатори: IE8 може да създаде проблеми”

добавете коментар...

  1. gost

    Проблема създавал проблеми. Само мноо тъп бозаджия ползва ие. /90% от тея дето имат компоти, упс… компютри/

Коментар