IBM придобива ИТ бизнеса на Lufthansa

Lufthansa ще пести 70 млн. евро годишно след сделката с IBM

Lufthansa ще пести 70 млн. евро годишно след сделката с IBM

IBM ще придобие подразделението за информационни технологии на Lufthansa. В допълнение, Синият гигант ще стане доставчик на ИТ услуги за авиокомпанията, предаде Ройтерс.

В момента най-големият авиопревозвач в Европа се реструктурира с цел да намали разходите в условия на изострена конкуренция на пазара.

По-рано тази година се появиха информации, че Lufthansa търси купувач на своето подразделение IT Infrastructure, което обслужва центровете за данни, корпоративните мрежи и телефоните на авиокомпанията.

Интерес към покупката на IT Infrastructure имаха Hewlett-Packard, френският системен интегратор Atos и IBM. Очаква се Lufthansa да финализира сделката с IBM през първото тримесечие на 2015 г. Финансови условия не се съобщават, а договорът за ИТ аутсорсинг ще бъде за срок за седем години.

В резултат на дългосрочното партньорство с IBM, немската авиокомпания очаква да съкрати годишните си ИТ разходи със 70 млн. евро. Подразделението IT Infrastructure е част от групата Lufthansa Systems и в него работят 1400 души.

Коментар