Излезе финална версия Ubuntu 14.10

Ubuntu 14.10 е достъпна във версии Desktop, Server, Cloud Server, Kubuntu и др.

Ubuntu 14.10 е достъпна във версии Desktop, Server, Cloud Server, Kubuntu и др.

Финална версия на операционната система с отворен код Ubuntu 14.10 е достъпна за сваляне от сайта на проекта. Новото издание с кодово име Utopic Unicorn идва с редица подобрения във функционалността и сигурността.

В частност, Ubuntu 14.10 предлага разширена поддръжка на хардуер, обновено ядро Linux 3.16, подобрен потребителски интерфейс Unity с поддръжка на дисплеи с висока резолюция, разширени възможности за виртуализация и сигурност (в сървърната версия).

Добавен е също център с инструменти за разработчици – Ubuntu Developer Tools Center, отстранени са редица грешки в кода и са обновени пакетите в състава на дистрибуцията. Не на последно място, разработчикът съобщава за повишена сигурност и по-високо бързодействие на системата.

Ubuntu 14.10 е достъпна във версии Desktop, Server, Cloud Server, Kubuntu и др. Следващото издание на популярната платформа с отворен код се очаква през април 2015 г., съгласно 6-месечният цикъл за обновление на системата. Разработчикът препоръчва на потребителите на Ubuntu да обновят операционната си система до последната версия.

Даунлоуд: Ubuntu 14.10

Коментар