3 милиона са тествали новите продукти на Microsoft

Сигурност, виртуализация и надежден анализ на данни осигуряват новите продукти на Майкрософт – Windows Server 2008, Visual Studio 2008 и SQL Server 2008. Компанията представи решенията днес пред корпоративни потребители и журналисти в столичния хотел Шератон.
„За да сме сигурни, че новите продукти ще отговарят точно на нуждите на потребителите, при създаването им 3 милиона клиенти участваха в програми за бърза обратна връзка и тестваха бета версии”, заяви Майкъл Хартман, бизнес и маркетинг директор на Майкрософт за региона на Централна и Източна Европа.
ИТ специалисти и разработчици по целия свят вече използват Windows Server 2008, Visual Studio 2008 и тест версиите на SQL Server 2008 за реализиране на сигурни платформи и уеб приложения с едновременно намаляване на разходите и ускоряване на разработването, посочиха от Майкрософт. Сред българските партньори, първи внедрили новите технологии, са Софийска вода, Браво, Технически университет – София, ЦАПК „Прогрес”, ITCE и Стемо.
„Новите ни продукти ще помогнат на клиентите да оптимизират работата на своите служители, процеси и технологии и по този начин да превърнат информационните технологии в стратегически бизнес актив”, заяви Огнян Киряков, генерален директор на Майкрософт България.
Проучване на IDC, проведено в края на миналата година, прогнозира, че за всеки 1 долар печалба на Майкрософт от Windows Vista и Windows Server 2008 през настоящата година в България, екосистемата от производители на софтуер и хардуер, които поддържат, или обединяват продуктите – ще получи 18 долара приход.
Новите продукти на компанията ще позволяват на клиентите ефективно да управляват цялата си инфраструктура и да преминават към виртуална среда, едновременно с това да осигуряват анализ на данни и уеб приложения от следващо поколение, стана ясно от представянето в Шератон.
Майкрософт работи с над 1000 партньори, за да помогне при планирането, изграждането, тестването и внедряването на решения, като осигури достъп до програмен код, обучения и тестове, както и помощ при сертифицирането на приложения за новите продукти. Стотици независими производители на софтуер разработват бизнес приложения за браншове, включващи търговия на дребно, счетоводство, търговия, инженеринг, финансови услуги, здравеопазване и други.

Коментар