ЕС награждава високи постижения

Чрез множество награди ЕС ще продължи да стимулира личните постижения и бизнес инициативите. Научните пробиви в областта на медицината, екологичният транспорт в градските райони и разследващата журналистика ще помагат на Стария континент да върви напред, посочиха от Европейската комисия.
Всеки гражданин на общността може да се включи в организираните конкурси в различни области – от предприемачество, наука и технологии, околна среда и здраве до журналистика, регионално развитие и култура. Някои конкурси са открити за индивидуални участници, а други са предназначени за предприятия, научни екипи или организации. Много от тях са насочени към младите хора и училищата.
До края на този месец, например, училищата могат да участват в надпреварата за младежка награда за развитие, като изпратят плакат или мултимедийна презентация. Темата на тазгодишното издание е Африка и устойчивото развитие. Участниците могат да спечелят пътуване до Африка, за да видят на място помощта на ЕС за развитие.
Сред предстоящите конкурси са наградите за изобретател на годината, отличаващи най-успешните изобретения за последните десетилетия, и наградата Лоренцо Натали, връчвана на журналисти за изключителни постижения в отразяването на човешките права и демокрацията.
Освен това службите на Комисията организират много местни конкурси в страните членки. Участието в такъв конкурс е не само възможност за награда – то може да донесе на победителите международно признание и да им отвори много врати, посочват от ЕК.

Коментар