В Япония пуснаха телефон за блогъри

Японските блогъри вече имат нов инструмент за осъвременяване на своите сайтове. Sharp пусна хендсет с малка клавиатура QWERTY и 3.5-инчов дисплей, който може да се отваря настрани, така че телефонът да бъде използван като миниатюрен лаптоп.
Моделът 922SH се появи в магазините в петък чрез Softbank Mobile – третият по големина телеком в Япония, съобщи news.yahoo.com. Широкият VGA екран има резолюция 854х480 пиксела. Устройството разполага с RSS четец и уеб браузър в РС стил, както и с допълнителен браузър за мобилна употреба.
Клавиатурата е триредова, като над всеки ред са сложени ключовите бутони за по-специални функции от рода на дигитална мобилна телевизия и камера. Поставени са и бутони за телефонни функции, навигационни бутони и специално копче за Yahoo Mobile – мобилната Интернет услуга, предлагана от Softbank, който е най-големият акционер в Yahoo Япония.
Хендсетът е съвместим с мрежи WCDMA и GSM. Включва още Bluetooth и 2-мегапикселова камера, както и подкамера за видео конференция. Устройството има опция и за Micro SD карти памет.
Размерите на мобилния телефон са 56х116х17 милиметра, а теглото му е 132 грама. Батерията издържа 250 минути на разговори в мрежата WCDMA и 270 минути в GSM, а в режим standby – съответно по 340 часа и 310 часа, казват от Sharp. Времето, през което може да се гледа телевизия, преди да падне батерията, е 4.5 часа.

Коментар