Банки издирват длъжници в социалните мрежи

Руските банки започнаха да издирват длъжниците си в социалните мрежи. За целта те наемат специализирани в тази област агенции, съобщава сайтът www.rbcdaily.ru.

Нередовните платци са търсени най-често в мрежите “Одноклассники.ру”, “Мой мир” и “В контакте”, които се радват на висока популярност в Русия. Първата от тях, например, има около десет милиона регистрирани потребители.

Когато длъжникът бъде открит, агентите му поставят ултиматум – или да сяда на преговори с банката за уреждане на сметките, или информацията за неговите задължения ще бъде разпространена до целия му списък от контакти в мрежата.

АКМ, една от агенциите за издирване на хора, е регистрирала свои акаунти в социалните мрежи с потребителски имена от рода на Вашата съвест, Углавно разследване и Съдебен пристав, чрез които общува с неизрядните платци на банките.

Самите съдебни пристави също вече прибягват до търсене на хора в социалните мрежи. За първи път този метод за издирване на длъжници беше приложен през февруари в Красноярск.

Коментари по темата: „Банки издирват длъжници в социалните мрежи”

добавете коментар...

  1. стотици измамени кредитори

    защо банките увеличават лихвите по кредите ние специално се обръщаме към банка ДСК която нямя нищо с държавата а забложкава клиентите си това име защо господа уреличавате лихвите по кредите ни без да ни предопреждавате нима не знаеге ли с това нарушаваге правото ДЕРЕКТИВА 93-13 относно неравноправните клаузи впотребителските договори от 5 април 1993 год Правото на Е С има висока юредическа сила ог националното законедателство ДСК е най печеливша банка печалба ог лихви отчитате за 2011 год 560 милиона това са наши пари незаконо взети от нас с терор и ограбване за коего толкова хора си сложиха край на живота и други се иселиха със семейстата от България Грябва да знаете че тава е атомна бомба която наближава да избухне не знаем как Угарската грабителска банка ще се измъкне от балгария Незабавно върнете лихвите на кресигорите по договорите като сме ги подписали С това ви предопрежсаваме ще се отнесем и към ЕС

Коментар