Задават се огромни 8-инчови смартфони

8-инчов дисплей се управлява удобно с една ръка (източник: Nikkei Electronics)

8-инчовият дисплей на Japan Display може да се управлява удобно с една ръка – с пръсти или със специално перо (източник: Nikkei)

Фаблетите, наричани още таблетфони, са хит на пазара, измествайки компактните таблети. Тези уголемени смартфони с диагонал на екрана над 5 инча набират бързо популярност, защото са по-удобни за сърфиране в интернет и за делови задачи като електронна поща и преглеждане на документи.

Японският производител Japan Display обаче иска да вдигне летвата твърде високо. Компанията показа 8-инчов дисплей за смартфони, който се управлява удобно с една ръка. IPS-NEO екранът с резолюция 4K (3840х2160 пиксела) дебютира на изложението Display Innovation 2014 в Йокохама.

IPS-NEO се отличава от IPS дисплеите с по-голям ъгъл на видимост, повишена яркост и по-широк цветови обхват – до 95% по стандарта NTSC. В цветния филтър на дисплея е внесен четвърти, бял субпиксел (RGB + W), който позволява да бъде намалена яркостта на подсветката, без влошаване на цветовете (технология WhiteMagic). С други думи, новият дисплей консумира по-малко енергия от своите IPS аналози.

Подобрена е също така сензорната чувствителност, благодарение на технологията Pixel Eyes. Тя позволява управление на панела не само с пръсти, но и с помощта на перо с диаметър до един милиметър. Не се съобщава кога ще се появят първите „умни” устройства с 8-инчов IPS-NEO.

Коментари по темата: „Задават се огромни 8-инчови смартфони”

добавете коментар...

  1. ;)

    +10 за Българин 😀

  2. Българин

    Жалко, че гея Тим Кук няма да пусне такива модели. Както беше казал самия той: 4 inches is the perfect size 🙂

  3. nikito_blend

    По-скоро ще е таблет с гласови функции.

Коментар