Microsoft вгражда Skype в браузъра

В бъдещите версии на Internet Explorer потребителите ще говорят по Skype директно от браузъра

В бъдещите версии на Internet Explorer потребителите ще говорят по Skype директно от браузъра

Microsoft планира да вгради популярното приложение Skype в браузъра. Това ще стане с помощта на разработвания в момента интерфейс ORTC API за WebRTC – ключова технология за аудио- и видеочат в браузъра без използване на плъгини.

WebRTC е отворен проект, който позволява на разработчиците да вграждат в браузъра свои аудио и видео решения, вкл. игри, чат, видеоконференции и др. WebRTC вече ще се поддържа и от браузъра Internet Explorer.

Microsoft ще използва като основен видеокодек H.264 и ще поддържа аудиокодеци Opus, G.722 и G.711. В блога си компанията недвусмислено посочва, че ще вгради Skype в браузъра.

„Представете си, че просто отваряте IE и директно от браузъра звъните по Skype на приятели и роднини или получавате поддръжка в реално време за ново устройство”, описва компанията някои от възможните сценарии.

Очевидно Microsoft ще следва тенденцията за реализиране на глас и видео в браузъра без плъгини. Google и Mozilla вече направиха това в своите браузъри Chrome и Firefox, така че на Microsoft не остава друг ход освен да навакса изоставането.

Коментари по темата: „Microsoft вгражда Skype в браузъра”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    ДА, те останалите комуникатори отдавна забравиха че имат web приложения… тия се сетиха!!!

  2. Mozo

    Както винаги последни…

Коментар