MSI KingBOX – компютър без нито един вентилатор

Ефективното отвеждане на топлината се извършва от корпуса, който изпълнява функцията на радиатор

Ефективното отвеждане на топлината се извършва от корпуса, който изпълнява функцията на радиатор

Тайванският производител MSI създаде компютър за индустриални нужди, който няма вентилатори и работи напълно безшумно. Моделът MSI KingBOX MS-9A66 стъпва на процесор Intel Core от четвърто поколение и чипсет Intel Q87 Express.

Компютърът приема до 16GB оперативна памет в два слота за модули DDR3-1600/1333 и един 2,5-инчов диск – HDD или SSD. Дънната платка предоставя три слота PCI и един PCIe x16, два мрежови контролера Ethernet и звуков кодек Realtek ALC887 HD.

Липсата на вентилатори прави работата на компютъра изключително тиха. Изискване е да се използва процесор с максимална консумация не повече от 35 вата. Ефективното отвеждане на топлината се извършва от корпуса, който изпълнява функцията на радиатор.

Налични са интерфейс PS/2, пет COM порта, изходи DVI-I и DisplayPort (х2) за свързване на монитор, портове USB 3.0 (х4) и USB 2.0 (х3), както и набор от аудиоизходи.

MSI KingBOX MS-9A66 има размери 175?225?218 мм и е съвместим с операционни системи Windows 8 и Windows 7. Към момента няма информация от производителя за цената на модела.

Коментар