Очаква се 10-кратен превес на iPhone 6 над Galaxy Note 4

Продажбите на iPhone 6 ще превишат 10 пъти тези на Galaxy Note 4 през третото тримесечие на годината, прогнозират анализатори

Продажбите на iPhone 6 ще превишат 10 пъти тези на Galaxy Note 4 през третото тримесечие на годината, прогнозират анализатори

Тази есен лидерите на пазара за смартфони Samsung и Apple кръстосаха шпаги на пазара за фаблети с новите си флагмани Galaxy Note 4 и iPhone 6. Статистиката до момента показва висок интерес на купувачите към уголемените смартфони.

Прогнозите обаче сочат смазващо предимство на iPhone 6 спрямо неговия основен конкурент на пазара. Според оценка на Ким Йънг Чан от Shinhan Financial Investment, през четвъртото тримесечие на 2014 г. iPhone 6 ще надмине 10 пъти Galaxy Note 4.

Очаква се Apple да продаде около 80 милиона смартфона срещу 8 милиона зца Samsumg. По-рано се появиха информации, че за един месец от появата на Galaxy Note 4 са продадени 4,5 млн. броя от таблета, докато продажбите на iPhone 6 и iPhone 6 Plus достигнаха 10 милиона броя за три дни.

По данни на The Korea Herald, предварителните поръчки на двата модела iPhone 6 в Южна Корея са възлизали на 80 хиляди броя, а на Galaxy Note 4 са били само 30 хиляди, т.е. дори в родината на Samsung американската компания има предимство.

Коментари по темата: „Очаква се 10-кратен превес на iPhone 6 над Galaxy Note 4”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Нормално е Apple да има 10 пъти повече. Защото си има твърд електорат от стари баби … опс от млади промити и зомбирани мозъци. А това че Samsung губи – ами естествено, защото китайските смартфони става все по-добри и вече не са пълен боклук. Хората оценяват според, а не отиват да купуват като стадо.

    След време най-вероятно Samsung ще губи още повече… А за Apple всички си знаем кой гласува … опс купува.

  2. Безпристрастен

    Самсунг правят в пъти по-мощен телефон, но за съжаление андроида е толкова тромав, че и 16 ядра да му сложат, пак няма да му стигнат. Все пак говорим за некадърно написан софтуер на Java. Да не говорим, че андроида е ад за програмистите, защото на всеки един модел се държи различно….

  3. Saevar

    Geyphonite са голяяя раУта а и да не е само самсунг бре оу, когато тея гейтаци минат андроид по продажби тогава да тръбят разни предсказания

  4. Обикновен Епъл-хейтър

    А епълският продукт пък в какво е по-добър, че го предпочитат зомбираните му фенове? А, да – флексибилността, т.е. способността му да се огъва в джоба :)))

  5. :)

    По-добър в какво ? За това ли губят пазарен дял , щот правят двеста модела от същото 🙂

  6. Anonymous

    Samsung e 10 пъти по добър от iphone но трябва да не си овца безмозъчна за да го разбереш винаги ще предпочитам Samsung и по характеристики и по дизаин е в пъти по добър лично за мен 😉

Коментар