Пат Гелсингер: Надграждаме успеха си в България

Тази седмица в Барселона се проведе голяма конференция на VMware, където и потребители, и партньори идват да чуят най-новото от лидера в софтуера за ИТ инфраструктури. Директно оттам у нас пристигна CEO-то на VMware Пат Гелсингер, който обяви откриването в София на уникален център за услуги на компанията.

„Обявихме голям набор от нови продукти и в трите основни направления на нашата дейност. Огромна част от тях са разработени тук, в София! Затова за софийските ни колеги това беше една наистина много вълнуваща седмица!”, каза Гелсингер на пресконференция в столицата.

„Заради успеха на нашия развоен център тук, сега сме горди да обявим не само плановете да продължим да разрастваме възможностите на екипа, но и да започнем тази нова услуга именно в България – новия „Center of excellence” за професионални софтуерни услуги. С това ние надграждаме успеха, който вече имаме в България”, каза още Пат Гелсингер.

VMware създава технологии, които помагат на фирмите за успех в новото време – да имат инфраструктурата, с която да се впишат в гъвкавата нова среда. „Ние изграждаме инфраструктура, която позволява на предприятията да създадат това, което наричаме „софтуерно дефинирани” предприятия”, посочи Пат Гелсингер.

Подходът на VMware се опира на три основни стълба:

Виртуализиране на центъра за данни: някога се виртуализираха само сървърите, а сега и мрежата, и системите за съхранение, и управлението им, включително и автоматизация на всички процеси;

Хибриден облак: той позволява на потребителя да се възползва от облака, но и да разчита на своята частна мрежа – VMware обединява гладко и лесно тези ресурси, осигурявайки съвместимост между облака и собствената ИТ среда в условия на сигурност и възможност за управление на процесите;

Компютинг за крайните клиенти – всички хора вече имат мобилни телефони и преносими устройства, затова задачата на VMware е да им даде възможност за сигурност и управляемост при работата чрез мобилни устройства.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар