Диана Стефанова: Очакваме да станем 1000 човека

„За развитие на талантите през последните пет години ние сме превърнали образованието в наш основен фокус”, заяви Диана Стефанова

„За развитие на талантите през последните пет години ние сме превърнали образованието в наш основен фокус”, заяви Диана Стефанова

През 7-те години, откакто VMware работи в България, екипът на компанията се разрасна и вече наброява около 500 човека. В близко бъдеще се очаква специалистите на VMware у нас да достигнат 1000 души.

„Усвоихме значителна технологична експертиза. Имаме яснота как да развиваме центъра занапред”, заяви на пресконференция Диана Стефанова, управляващ директор на VMware за България и региона EMEA.

Същевременно, CEO-на софтуерният гигант Пат Гелсингър обяви, че VMware ще открие уникален център за услуги в страната ни, втори след развойния център.

„Екипът ни работи в сферата на управлението и автоматизацията на облачни среди и софтуерно дефинирани центрове за данни. Много от решенията, които се изграждат тук, в България, бяха анонсирани на конференцията ни в Барселона. Това е много голямо постижение за нас!”, каза Диана Стефанова.

VMware ще продължи да се разраства у нас и в следващите няколко години екипът на компанията тук ще достигне 1000 човека. „До този момент сме се увеличавали средно с по 20% на година. Това е един добър темп на развитие и ще гледаме да го запазим и занапред”, допълни Стефанова.

Тя поясни, че VMware ще търси хора с компетенции, близки до тези на специалистите от развойния център – специалисти по разработване и по качество на софтуера, продуктови мениджъри, технически документатори и др. По-специфично е изискването за познания по всички решения и продукти от гамата на VMware. Затова се предвижда обучение, което ще тече в рамките на няколко месеца за всички нови служители.

„За развитието на талантите през последните 5 години ние сме превърнали образованието в наш основен фокус и активно работим с университетите. Наши експерти изнасят лекции за студенти, имаме и „VMware академии”, които помагат за по-практичната насоченост на ИТ образованието”, каза Диана Стефанова.

През последните 2 години компанията провежда вътрешна „VMware академия” по инициатива на служителите, която дава възможност на млади хора да се развият над нивото, с което излизат от университета, да усвоят допълнителни познания и евентуално да се включат в стажантската програма на VMware.

„За важността на работата ни с академичната общност свидетелства и това, че Пат Гелсингър, който е само за един ден у нас, ще прекара целия следобед в разговори със студенти – в Технически университет, където ще говори за бъдещето в ИТ технологиите. Освен това се стараем да привличаме и най-добрите специалисти от съседни страни от ЕС”, посочи Диана Стефанова.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар