MS Office 16 ще излезе следващата година

Microsoft пуска нови версии на Office на всеки две години и половина

Microsoft пуска нови версии на Office на всеки две години и половина

Microsoft подготвя нова версия на своя офис пакет за Windows. Очаква се Office 16 да излезе през втората половина на 2015 г., съобщи ZDNet, позовавайки се на източници от софтуерната компания.

Новата версия на Office скоро ще навлезе в етап на тестове, вкл. TAP и бета, които отнемат дълго време. TAP тестовете са преди бета и в тях обикновено участват избрани корпоративни клиенти.

Microsoft пуска нови версии на Office на всеки две години и половина. Office 2007 се появи през януари 2007 г., Office 2010 излезе през юни 2010 г., а Office 2013 –през януари 2013 г. Логично е следващата версия, известна в момента с кодовото име Office 16, да излезе към средата или втората половина на 2015 г. като Office 2016.

Новият пакет ще има безсрочен лиценз – потребителите ще плащат един път и ще ползват софтуера толкова време, колкото им е необходим. Повечето лицензи за Office се продават именно по този начин.

Междувременно, Microsoft съобщава, че броят на продадените абонаменти на Office за работно място е нараснал двойно през третото тримесечие, спрямо същия период на предходната година.

Коментар