Microsoft и Dropbox започват Office интеграция

В момента на сървърите на Dropbox се съхраняват над 35 милиарда документа от Office, така че алиансът между двете компании е напълно закономерен

На сървърите на Dropbox се съхраняват над 35 милиарда документа от Office, така че алиансът между двете компании е напълно закономерен

Microsoft и Dropbox сключиха споразумение за по-тясна интеграция на облачната услуга за съхранение с пакета Office. Неочакваният алианс ще донесе ползи на потребителите на Dropbox, които работят с настолни, мобилни и уеб приложения на Officе.

Постепенно във всички приложения на офис пакета ще се появи стандартна възможност за редактиране на файлове от Word, Excel и PowerPoint, съхранявани в облака на Dropbox.

За потребителите на Apple се предвижда Office обновление, което позволява свързване на акаунтите от Dropbox директно с приложенията Word, Excel и PowerPoint на iPad. По този начин Dropbox ще допълни облачната услуга Microsoft SkyDrive в Office за iPad. Потребителите ще могат да отварят и редактират документи, съхранявани в Dropbox, вътре от самите приложения.

Dropbox, от своя страна, ще добави в собствените си мобилни приложения възможности, които напътстват потребителите да ползват Microsoft Office при редактиране на документи. Когато на мобилното устройство не е инсталиран офис пакет на Microsoft, Dropbox ще предлага на потребителя да си го свали, за да редактира файлове, а всички промени ще се синхронизират автоматично с облака.

Microsoft ще добави също в Office приложенията си възможност за споделяне на връзки към файлове в Dropbox. Не е изключено компанията да направи мобилните приложения на Office за iPad и Android напълно безплатни. В момента ползването им за редактиране на документи изисква абонамент за Office 365.

Интеграцията на Dropbox и Office ще бъде голяма победа за потребителите, които са свикнали с предимствата на облачното съхранение и често работят с документи от Office, отбелязва блогът на Dropbox.

През първата половина на годината Dropbox ще реализира поддръжка на Office Online директно в своето приложение. Редактирането на документи от Word, Excel и PowerPoint ще се извършва чрез Microsoft Office Web Apps (Office Online) по стандартен начин, а всички промени ще се съхраняват обратно в облака.

В момента на сървърите на Dropbox се съхраняват над 35 милиарда документа от Office, така че алиансът между двете компании е напълно закономерен. Обновените приложения на Dropbox ще станат достъпни за мобилните платформи в близките седмици заедно с обновения Microsoft Office. В допълнение, Dropbox обещава да пусне версия на своя клиент за Windows Phone.

Коментари по темата: „Microsoft и Dropbox започват Office интеграция”

добавете коментар...

  1. kameo

    kakvoti i dosega…

  2. андроидчо

    до тук добре ами Линукс потребителите какво ще правят 🙂 ?

Коментар