Черпим корейски опит в е-управлението

Корейски експерти предадоха опита си в е-управлението на представители на държавната администрация у нас

Корейски експерти предадоха опита си в е-управлението на представители на държавната администрация у нас

Десетки представители на министерства, агенции, областни и общински администрации участваха в българо-корейски семинар на тема електронно управление, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Това бе първото от поредица обучения за представители на държавната и общинска администрация, организирани съвместно с Института по публична администрация. Семинарът, проведен вчера, бе открит от зам.-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Камен Спасов и корейския посланик у нас – Шин Менг-Хо.

Водещи експерти от корейски правителствени институции и консултантски компании представиха опита на страната в изграждане на електронното управление, ИКТ инфраструктурата, развитието и реинженеринга на работните процеси в администрацията, обмена на информация между администрациите и киберсигурността.

В следващия семинар се очакват лектори от Световната банка, които на 11 ноември ще представят концепцията за „отворени данни”, достъпни за ползване от граждани и фирми, съобщиха от МТИТС.

Представители на глобалната търсачка Google ще разкрият идеите си за предоставяне на услуги с отдалечен достъп от администрациите. Редовните участници в семинарите ще получат сертификати от Института по публична администрация.

Коментари по темата: „Черпим корейски опит в е-управлението”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Като гледам нашите управници – явно опит от серерно корейците черпим. То и в статията никъде не се споменава Южна Корея или Република Корея…

Коментар