Office 2016 за настолни РС излиза тази година

Следващата ключова версия на Microsoft Office ще излезе през втората половина на 2015 г. Изданието Office 2016 ще запази позната среда на офис пакета, която е най-удобна за работа с клавиатура и мишка, уточни Джулия Уайт, мениджър на проекта в софтуерния гигант.

Новата версия ще се отличава с по-тъмни цветове, усъвършенстван персонален помощник и други подобрения в интерфейса, както и с разширена функционалност. Подробности за новите характеристики не се съобщават, но като външен вид и принципи на работа Office 2016 ще е почти идентичен с Office 2013.

Предварителна сензорна версия на Office за Windows 10 ще излезе в близките седмици

Предварителна сензорна версия на Office за Windows 10 ще излезе в близките седмици

Като важна стъпка в развитието на Office се определя сензорната версия на пакета за Windows 10. Приложенията Word, Excel, PowerPoint, OneNote и Outlook ще могат да се управляват лесно с пръсти. Предварителна версия на Office за Windows 10 се очаква в близките седмици, а по-късно през годината – и финалното издание.

Потребителският интерфейс на сензорния офис ще наподобява силно Office за iPad, но Microsoft ще го оптимизира и за работа с писалка, което е по-удобно за някои приложения. Пощенският клиент Outlook ще работи като универсално приложение за Windows 10 и Xbox One.

Коментар