Вице на Intel: Няма да водим ценови войни с AMD

Intel няма да води никакви „ценови войни” с AMD, стана ясно от телефонна пресконференция с участието на Дон МакДоналд, вицепрезидент маркетинг и продажби на компанията, по случай пускането на пазара на новите процесори Intel Core 2 Duo.

Между нас и AMD просто няма база за сравнение, отговори МакДоналд на въпрос на TechNews.bg дали Intel смята, че чрез новите си продукти ще успее да вземе сериозна преднина пред своя конкурент. 

Intel няма да последва AMD в понижаване на цените, с цел да увеличи продажбите. Крайната цена на Core 2 Duo ще се определя най-вече на базата на неговите собствени качества и няма да зависи толкова от обстановката на пазара.

В наши дни всичко опира до качеството на продукта, а не толкова до разлики в цените и специални фирмени политики за потребителите. Когато клиентите изпробват Intel Core 2 Duo, ще се убедят в неговите безспорни предимства, коментира вицепрезидентът.

В случая въобще не говорим за AMD или за конкуренция. Тук става дума за продукт, който е най-добър сам по себе си и няма конкуренция в своя клас, обобщи МакДоналд, визирайки новите процесори Core 2 Duo.

Още по темата:

» Intel: Нашите процесори просто са най-добрите

Коментар