Oracle представи пред студенти решения за проектиране и разработка

Поредната среща „Семинар по бази от данни и бази от знания се проведе на 29 март 2008 г. във Факултета по математика и информатика към СУ „Св. Климент Охридски”, пред повече от 90 студента.
Oracle България организира семинар във ФМИ за втори път, като най-голямата компания за бизнес софтуер има намерение да превърне тези сбирки в традиционни. Целта е бъдещите ИТ специалисти да бъдат запознати с най-добрите и практични решения от сферата на информационните системи, които да помогнат за бъдещето им професионално развитие.
Йонко Терзиев, Ръководител направление “Разработка на софтуер” – Технологика и Борис Гюров, Директор – ИТ Нолидж, бяха лекторите на провелия се семинар. Те представиха пред студентите от ФМИ различните методологии за разработка на информационни системи и Oracle RDBMS Server.
И двете презентации изобилстваха от примери, базирани изцяло на практиката, като целта бе студентите да получат знания, които в бъдеще наистина да им бъдат от полза.
Студентите имаха възможността да се уверят, че Oracle, със своя впечатляващ опит от над 30 години, не следва тенденциите, а ги диктува. Това се доказва и от различните и усъвършенствани версии на софтуерната система, които Oracle успешно реализира на пазара.

Коментар