Xiaomi поскъпва до 50 милиарда долара

Инвеститорите вярват в огромния потенциал на Xiaomi

Инвеститорите вярват в огромния потенциал на Xiaomi

Цената на китайския производител на смартфони Xiaomi поскъпна няколко пъти за една година. Компанията, която е на пазара от четири години, провежда нов рунд на финансиране при оценка от 40-50 милиарда долара.

Преговорите с потенциални инвеститори все още са на много ранен етап. Предишният рунд на финансиране се проведе през август 2013 г., когато Xiaomi струваше 10 милиарда долара, припомня Блумбърг.

Приходите на компанията ще се удвоят тази година, надвишавайки 12 милиарда долара, прогнозират анализатори от Counterpoint Research. Оценката на Xiaomi по отношение на прогнозируемите годишни продажби е по-висока от тази на конкурентите Apple, Samsung, Lenovo и Sony, сочи анализът.

Бъдещите очаквания формират голяма част от оценката на компаниите. Очевидно инвеститорите вярват в огромния потенциал на Xiaomi, отбелязва анализатор от Canalys.

Според Gartner, оценката от $50 млрд. на Xiaomi би била оправдана, ако компанията повтори успеха си в Китай и на пазарите в останалите страни и демонстрира високи показатели на бизнес не само в сегмента на мобилните телефони.

Коментар